Garami József az időjárást és az ellenfelet ismerve forró meccset vár

Vágólapra másolva!
2007.08.02. 11:32
Két héttel ezelőtt az MTK a Megyeri úton látta vendégül UEFA-kupabeli ellenfelét, az örmény MIKA csapatát. A találkozó hajrájában, 2-1-s MTK-vezetésnél büntetőhöz jutott a Garami-csapat, ám a labdát Lambulics a felső lécre vágta. Maradt az egygólos különbség. Eljött a visszavágó ideje, amelyen többek között arra is választ kapunk: mennyi számít az elhibázott tizenegyes?
A fiatal Urbán szerezte az MTK második találatát, Jerevánban várják a folytatást
Szabó Miklós
A fiatal Urbán szerezte az MTK második találatát, Jerevánban várják a folytatást
A fiatal Urbán szerezte az MTK második találatát, Jerevánban várják a folytatást
Szabó Miklós
A fiatal Urbán szerezte az MTK második találatát, Jerevánban várják a folytatást

A Hungária körútiak sorsát nehezíti, hogy Jerevánban ugyanaz a hőség fogadta a csapatot, amely az első mérkőzés idején éppen a vendég örményeket érte felkészületlenebbül.

A mérkőzés első félidejének közepén a játékvezető, élve az új szabályok adta lehetőséggel megszakította a játékos és frissítő szünetet rendelt el. Könnyen lehet, erre a jereváni összecsapáson is szükség lesz.

Garami József, a kék-fehérek rutinos szakmai igazgatója azonban nemcsak az időjárás, hanem az ellenfél ismeretében is forró találkozót vár.

A tréner szerint hiába jó nekik már a döntetlen is a továbbjutás szempontjából, erre hiba lenne játszaniuk. Ezt a nézetét játékosai is osztják. Az ellenfél nem annyira az örmény, mintsem a nemzetközi futballt képviseli, keretében hat brazil légióst találhatunk.

„A sorsolást követően ötven százalék esélyt adtam magunknak a továbbjutásra - nyilatkozta Garami -, az első mérkőzésen szerzett minimális előny ismeretében viszont már hatvanat.”

Az MTK az UEFA-kupa találkozó óta már két bajnoki találkozón is túljutott a 2007-2008-s szezonban. Előbb hazai pályán verték 2-0-ra a fehérváriakat, majd Pakson is győzni tudtak, 4-1-re.

Üröm a Hungária körúti örömben, hogy utóbbi siker vezéráldozattal is járt. A csapat alapembere, a válogatott jobbszélső, Bori Gábor térdszalaghúzódást szenvedett, így ő nem is utazott el társaival. Helyettese Ladóczki István lehet, aki a baloldalon kerülhet bevetésre, ebben az esetben Pál András játszik majd Bori posztján.

A másik sérült Horváth Levente, ám ő utazott, sőt mi több, a kezdőcsapatba jelölte a mester. Amennyiben a védő mégsem tudja vállalni a játékot, akkor Szekeres Adrián lehet a beugró.

A gárda gólerős, válogatott centere, Hrepka Ádám még a mögöttünk hagyott szezonban sérült meg egy korosztályos válogatott mérkőzésen, de az MTK mostani három tétmeccsén - UEFA-kupa, plusz két bajnoki - csereként beszállva már lehetőséget kapott. A támadó minden bizonnyal Jerevánban is a kispadról száll majd be a játékba.

Az MTK az első mérkőzésen megmutatta, jobb csapat ellenfelénél, magasabb nívót képvisel, ám a szezon eleje igencsak rányomta a bélyegét a kék-fehérek játékára és formájára.

Az örmények viszont a Megyeri úti találkozót követően tétmeccsen nem léptek pályára. Ez a magyar csapat szempontjából kettős jelentőséggel bírhat: egyrészt a mieinkkel ellentétben nincsenek játékban, és amint azt az UEFA-kupabeli győzelmet követő két bajnoki siker jelent, a kék-fehérek viszont igencsak „hegymenetben” vannak.

Másrészről viszont ezúttal a Garami-csapatnak kellett utaznia, nem is közelre, miközben házigazda ellenfele csak a visszavágó mérkőzésre tudott készülni és az első találkozó ismeretében a magyarokra hangolódni.

A távirati iroda tájékoztatása szerint a román szövetség két játékvezetőt eltiltott, mivel rossz teljesítményt nyújtottak a labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában, s egyikük éppen az a bíró, aki a Jerevánban a MIKA-MTK összecsapáson fújja majd a sípot.

A szövetség azért büntette őket, mert megítélése szerint sorsdöntő hibákat követtek el két bukaresti klub, a Steaua és a Rapid javára, s ezért is győzött mindkét együttes a múlt hétvégén. Sebastian Coltescút és az MTK mérkőzésén dirigáló Augustus Constantint egyformán meghatározatlan időre tiltották el a hazai bíráskodástól.

UEFA-kupa, selejtező, 1. forduló, visszavágó


Helyszín: Jereván
Nézőszám:
Játékvezető: Augustus Viorel Constantin (román)
Asszisztensek: George Adrian Vidan, Corneliu Feciorub (mindkettő román)

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
MIKA MTK
Hakobjah Végh
Petikjan Horváth L.
Fursin Lambulics
De Sousa Pintér Á.
Alex Pollák
Risztics Zsidai
Antonjan Pátkai
Mikaeljan Pál
Sahgeldjah Kanta J.
Cleber Luis Ladóczki
Cleber Silva Urbán
Vezetőedző: Szakmai igazgató:
Arkagyij Andriaszjan Garami József
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik