Klose megtörte hosszú gólcsendjét, ez brémai továbbjutást ért

Vágólapra másolva!
2007.04.12. 22:51
A Werder Bremen csapata bejutott a legjobb négy közé az UEFA-kupában, miután az idegenbeli 0-0 után hazai pályán 4-1-re győzte le a holland AZ Alkmaar együttesét. A mérkőzés hőse a két gólt szerző Miroslav Klose volt, aki több mint két hónap után talált be újra a kapuba.
Miroslav Klose megtalálta a góllövő cipőjét, ez csapatának elődöntőt ért az UEFA-kupában
Reuters
Miroslav Klose megtalálta a góllövő cipőjét, ez csapatának elődöntőt ért az UEFA-kupában
Miroslav Klose megtalálta a góllövő cipőjét, ez csapatának elődöntőt ért az UEFA-kupában
Reuters
Miroslav Klose megtalálta a góllövő cipőjét, ez csapatának elődöntőt ért az UEFA-kupában

Szavazás

Ki nyeri 2007-ben az UEFA-kupát?

Írja be az itt látható számot!
A Werder Bremen és az AZ Alkmaar gólnélküli döntetlent játszott az első, hollandiai mérkőzésen, így a németek valamivel kedvezőbb helyzetből várták a visszajátszót.

A hazaiaknál hiányzott Per Mertesacker, azonban visszatért a csapatba Tim Borowski.

Aktívabban kezdett a Werder, és ez hamar meghozta a gyümölcsét: Wiese egy hosszú kirúgása után Borowski kényszerítőzött Diegóval, és a visszakapott labdát a középpályás - Jaliens mellett – a jobb alsó sarokba vágta.

A 32. percben a hollandok is eltalálták a kaput, ezzel egyenlítettek: egy balról középre passzolt labdát Dembele átvett, majd ballal gyönyörű gólt zúdított a bal alsó sarokba. Ezzel összesítésben már az Alkmaar a továbbjutó.

Nem sokáig örülhetett az Alkmaar, ugyanis a 36. percben kiugrott Hunt, középre gurított, Miroslav Klose pedig az üres kapuba passzolta a labdát.

Újra a brémaiaknál volt az előny. A válogatott támadó hosszú gólcsendet tört meg, ugyanis az elmúlt nyolc bajnokin és három UEFA-kupa meccsen eredménytelen maradt, utoljára január 31-én a Leverkusen hálóját zörgette meg.

A 40. percben újra Wiese hálójba került a labda, de a szöglet utáni tömegjelenet után Mike Riley játékvezető nem adta meg a találatot. Egy perc múlva a Werder növelhette volna előnyét, de Klose az ötösről ordító helyzetben kapu fölé lőtt.

A második játékrész Naldo remek szabadrúgásával indult, Waterman kapus pedig áldhatta a sorsot, hogy a kezéből kipattanó labda néhány centivel a bal sarok mellett csorgott ki…

Bár a holland csapat támadójátéka nem volt túl jó, mégis meglepetést keltett, hogy Louis van Gaal a 62. percben lehívta a grúz Sota Arveladzét, akiben pedig mindig benne van a gól. De benne van Kloséban is, aki egy perccel később Diego beadását nagy erővel a kapu jobb oldalába fejelte.

A 82. percben Diego adta meg a kegyelemdöfést a hollandoknak, a brazil játékmester egy szép támadás végén közelről helyezett Waterman hálójába. Több gól nem esett, a Werder 4-1-es összesítéssel jutott az elődöntőbe.

UEFA-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Werder Bremen-AZ Alkmaar 4-1 (2-1)
G: Borowski (16.), Klose (37., 63.), Diego (82.) ill. Dembele (32.)
Tj. a Werder, 4-1-s összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik