A Fener után a „Szarkákat” is búcsúztatta a holland meglepetéscsapat

Vágólapra másolva!
2007.03.15. 22:48
Az idegenbeli vereség után hazai pályán 2-0-ra nyert, és elbúcsúztatta a Newcastle Unitedet az AZ Alkmaar labdarúgócsapata az UEFA-kupa nyolcaddöntőjében. A holland együttes az előző fordulóban is meglepetést okozott, akkor a Fenerbahce volt az áldozat.
Sota Arveladze szerezte meg a vezetést
Sota Arveladze szerezte meg a vezetést
Sota Arveladze szerezte meg a vezetést
Sota Arveladze szerezte meg a vezetést
Newcastle-ben egy góldús meccsen 4-2-re végzett egymással a hazai csapat és az Alkmaar, a visszavágón tehát a hollandoknak két góllal kellett nyerniük, viszont az idegenben szerzett két góljuk némi reményre is okot adhatott.

Az első negyedóra nagyobbik része komoly helyzet nélkül telt el, majd a 14. percben a hazaiak megszerezték a vezetést: Danny Koevermans lőtt középre, és az érkező Sota Arveladze az ötösről a hálóba lőtt.

Hamar válaszolhatott volna Glenn Roeder csapata, ám Parker lövése kevéssel a léc fölé szállt.

A félidő további részében nem esett gól, a hazai szurkolók idegeit leginkább Bertrand Layec játékvezető borzolta, aki nem büntette a Koevermanst lekönyöklő Taylort, majd a félidő vége felé nem ítélte szabálytalannak Huntington Jenner elleni szerelési kísérletét.

A Newcastle az 54. percben egyenlítési lehetőséget szalasztott el, miután Dyer fejese kevéssel a kapu mellett ment el. Két perc múlva azonban az Alkmaar szerzett gólt, és ezzel 2-0-ra alakította az állást: egy szöglet után Koevermans bólintott a hálóba. Sőt, a támadó egy perc múlva megszerezhette volna második gólját, de ollózó mozdulattal a kapu fölé lőtt.

A második félidőben mindkét kapu előtt adódott lehetőség, a 87. percben Arveladze minden vitás kérdést eldönthetett volna, de a kapufát találta el. A Newcastle azonban nem tudott szépíteni a hátralévő időben, így elbúcsúzott a további küzdelmektől.

UEFA-KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
AZ Alkmaar-Newcastle 2-0 (Arveladze 14., Koevermans 56.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik