Otthon harcolták ki a németek a legjobb nyolc közé jutást

Vágólapra másolva!
2007.03.14. 20:30
Hazai pályán könnyedén harcolta ki a továbbjutást a Leverkusen labdarúgócsapata az UEFA-kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A német együttes 3-0-ra győzte le a francia Lens gárdáját, és 4-2-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.
Voronyin (a labdával) törte meg a franciák ellenállását
Reuters
Voronyin (a labdával) törte meg a franciák ellenállását
Voronyin (a labdával) törte meg a franciák ellenállását
Reuters
Voronyin (a labdával) törte meg a franciák ellenállását

UEFA-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Leverkusen – Lens 3-0
G.: Voronyin (36.), Barbarez (55.), Juan (70.)
Tj: A Leverkusen 4-2-vel
Az első mérkőzésen, múlt héten csütörtökön a Lens hazai pályán egygólos előnyt szerzett a német bajnokság hatodik helyezettje ellen, azonban a visszavágóra szerdán negyed héttől került sor Leverkusenben.

Mindkét csapat kissé bizonytalanul kezdte a találkozót. A vendégek érthetően elsősorban előnyük megtartására törekedtek, és a német csapat sem mert nagyon kinyílni, félve egy esetleges bekapott góltól.

A tizedik perc tájékán aztán a Leverkusen játékosai úgy döntöttek, hogy nem csak a mezőnyben szeretnék többet birtokolni a labdát, hanem a továbbjutást is szeretnék kiharcolni. Ennek köszönhetően előbb Barbarez, majd Barnetta fejese kerülte el a franciák kapuját. A nyáron a Hamburgból igazolt támadó a félidő derekán ismét helyzetbe került egy szöglet után, de ekkor is célt tévesztett.

A játékrész hajrájához közeledve megtört a Lens védelmének ellenállása, ugyanis ekkor Schneider játszott Voronyin elé, aki tizennyolc méterről kilőtte Itandje kapujának bal alsó sarkát. Az ukrán támadó ezzel megfordította a helyzetet, és így már a Bayer állt továbbjutásra.

A második játékrész elején aztán végleg eldöntötte a mérkőzést a hazai csapat, amikor egy beadást követően Voronyin fejese ugyan még kipattant a kapufáról, azonban érkezett Barbarez és megduplázta a Leverkusen előnyét. Ekkor még lett volna esélye a vendégeknek a továbbjutásra, ahhoz azonban gólt, vagy gólokat kellett volna szerezniük.

A francia gárda feltámadása helyett azonban jött a harmadik német találat a hetvenedik percben. Ekkor Schneider sarokrúgását követően a hosszú oldalon Juan emelkedett a legmagasabbra, és közelről a kapu jobb alsó sarkába bólintott, és végleg eldöntötte a mérkőzés és a továbbjutás sorsát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik