Kizárták a Feyenoordot az UEFA-kupából!

Vágólapra másolva!
2007.01.19. 17:59
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken kizárta a második számú nemzetközi kupasorozatban érdekelt holland Feyenoordot. A csapatnak még a francia Nancy elleni csoportmérkőzésen történtek miatt kell bűnhődnie és bár a pályán elért eredmények alapján a legjobb 32 között várták az angol Tottenham elleni párharc mérkőzéseit, a szigetországiak jelen állás szerint ellenfél nélkül maradtak.
Sokba került a Feyenoordnak szurkolói rendbontása
Sokba került a Feyenoordnak szurkolói rendbontása
Sokba került a Feyenoordnak szurkolói rendbontása
Sokba került a Feyenoordnak szurkolói rendbontása

A Feyenoord nem úszta meg ennyivel a szurkolói által okozott botrányt: 200 ezer svájci frank megfizetésére is kötelezték őket, illetve soronkövetkező két kupatalálkozójukat üres lelátók előtt kell megrendezniük.

A döntést az UEFA ellenőrző és fegyelmi bizottsága hozta meg, de mivel a testület a szövetségtől független a fegyelmi döntéseket illetően, elképzelhető, hogy az UEFA még ezen is súlyosbít.

A Nancy–Feyenoord mérkőzés 80. percében a holland szurkolók áttörték a játékteret és a lelátót elválasztó egyik plexifalat, majd székeket és más tárgyakat dobáltak be a pályára.

A rendőrség könnygáz bevetésével próbálta megfékezni a drukkereket. A meccs félbeszakadt, majd negyven perc szünet után folytatódhatott, és 3–0-s hazai győzelemmel zárult.

A vendégcsapat drukkerei, akik közül öt személyt előállítottak, már a találkozót megelőzően, napközben is randalíroztak a városban, kirakatokat törtek be és állítólag egy buszt is felborítottak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik