Ekl: Bolláék bravúrra készülnek Plzenben

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 15:39
Plzenben dől el a továbbjutás (Fotó: servettefc.ch)
Az Európa-konferencialigában is kialakul a legjobb nyolc mezőnye csütörtökön estére. A nyolcaddöntők visszavágóin lesz egy magyar érdekeltségű összecsapás is, Bolla Bendegúz csapata, a Servette a Viktoria Plzen ellen 0–0-s első meccs után idegenben szeretné kiharcolni a továbbjutást.

A párharc esélyesének előzetesen a csehek számítottak, hiszen a Plzen a sorozat csoportkörének egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy száz százalékos mérleggel jutott tovább a csoportjából, ráadásul a hat meccs alatt csupán egy gólt kapott. A Bolla Bendegúzt is foglalkoztató Servette a rájátszásban a bolgár Ludogorecet búcsúztatta 1–0-s összesítéssel, így jutott be a legjobb 16 közé. A két csapat első meccsén a svájciak voltak aktívabbak, de végül be kellett érniük a döntetlennel, így a visszavágót – már csak a hazai pálya miatt is – a Plzen várhatja kedvezőbb helyzetből. Az első meccsen egyébként Bolla Bendegúzt a 81. percben cserélte le edzője, és várhatóan a visszavágón is fontos szerepel hárul majd a magyar játékosra.

A Servette történelmében mindössze harmadszor fordulhat elő, hogy egy nemzetközi kupasorozatban a negyeddöntőbe jut; 1967-ben és 1979-ben a Kupagyőztesek Európa Kupájában (KEK) jutott ilyen messzire a genfi együttes, és most az Európa-konferencialigában is megismételhetik ezt a teljesítményt. Ehhez azonban bravúrra lenne szükség, a Plzen ugyanis nemcsak a Konferencia-ligában remekelt eddig, hanem a cseh bajnokságban is: a csapat jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán (hátránya kilenc pont az első helyezett Sparta Prahával szemben), de legutóbbi öt meccsét megnyerte, ráadásul a múlt héten épp a Spartát ütötte ki 4–0-ra.

Az előjeleket tehát nem igazán kedveznek Bolláéknak, de talán segíthet, hogy Plzenbe háromszáz svájci szurkoló is elkísérte a genfieket, bízva abban, hogy valami nagy dologban lehet részük.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
18.45: Viktoria Plzen (cseh)–Servette (svájci) 
18.45: Fenerbahce (török)–Union Saint-Gilloise (belga) 
18.45: PAOK (görög)–Dinamo Zagreb (horvát) 
18.45: Fiorentina (olasz)–Maccabi Haifa (izraeli) 
21.00: Aston Villa (angol)–Ajax (holland) 
21.00: FC Bruges (belga)–Molde (norvég) 
21.00: Lille (francia)–Sturm Graz (osztrák) 
21.00: Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Olympiakosz (görög)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik