Samy Mmaee: Ha nem találunk be, akkor nem érdemlünk továbbjutást

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.22. 23:10
Nem sikerült a bravúr Dibusz Dénesnek és a Ferencvárosnak (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros odahaza is kikapott egy góllal a görög Olympiakosztól, így kiesett az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért rendezett párharcban. Samy Mmaee, a hazaiak védője úgy gondolja, hogy nem játszottak rosszul, de gól nélkül nem érdemelhetnek továbbjutást. Dibusz Dénes szokásához híven őszintén értékelt, míg Henry Wingo a kreativitást hiányolta.

„Úgy gondolom, nem játszottunk rosszul. Az ilyen mérkőzéseken az apróságok döntenek, sajnos kaptak egy tizenegyest, mert ráfejelték a labdát a kezemre. Ezután más mérkőzés kezdődött. Tudtuk, hogy innen kezdve legalább kettő gól kellett a hosszabbításhoz. Próbálkoztunk, játszottunk, de ez ma nem volt elég” – értékelt a találkozót követően Samy Mmaee.

„Ilyen meccseken néha bemegy, néha nem, ezen a két mérkőzésen most nem tudtunk betalálni. Ha nem találunk be, akkor nem érdemlünk továbbjutást, úgyhogy sok mindent kell majd jobban csinálni” – vélekedett a Ferencváros védője.

„Mindenki a száz százalékot nyújtotta, de sajnos nem tudtuk összehozni azt a teljesítményt, amit szerettünk volna. Mindenki a legjobbját nyújtotta, ám ez ma nem volt elég” – értékelt Henry Wingo.

A két csapat közti különbségről így vélekedett: „Talán ezen a napon élesebbek voltak, gyorsabban reagáltak, a középpályán lehettünk volna jobbak. Jó meccset játszottunk, de nem tudtuk elvégezni a munkát. A kreativitás hiányzott, a kapu előtt több helyzetet kellett volna kialakítani, és pontosabban befejezni az akciókat, nem csak birtokolni a labdát. Remélhetőleg jövőre még eggyel tovább tudunk lépni.”

„Voltak lehetőségecskék, de ha őszinték akarunk lenni, akkor a minőségileg jobb csapat jutott tovább” – mondta a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Ferencváros–Olympiakosz (görög) 0–1 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna, 21 057 néző. V: Turpin (francia)
FTC: Dibusz Wingo (Makreckis, a szünetben), S. Mmaee, I. Cissé, Civic (C. Ramírez, 67.) – Zachariassen (Ben Romdan, 67.), Abu Fani, Maiga, Marquinhos (Katona B., 86.) – Varga Barnabás, Kodro (Pesics, a szünetben). Vezetőedző: Dejan Sztankovics 
Olympiakosz: Paszhalakisz – Rodinei, Recosz, Carmo, F. Ortega – Chiquinho (Joao Carvalho, 90.), Hezze – Fortunisz (Iborra, 74.), A. Horta (Maszurasz, 74.), Podence – El-Kabi (Jovetics, 79.). Vezetőedző: José Luis Mendilibar 
Gólszerző: El-Kabi (45. – 11-esből)

Továbbjutott: az Olympiakosz, 2–0-val, kettős győzelemmel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik