Formula–E: Wehrleiné a pole, Bird keze megsérült Monacóban

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.04.27. 12:33
Wehrlein szerezte meg a pole pozíciót Monacóban (Fotó: DPPI)
Pascal Wehrlein szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E monacói versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Stoffel Vandoorne, a Jaguar pilótapárosa, valamint Jean-Éric Vergne zárta az első ötös sorát.

Egy szabad hétvége után újra összecsap a Formula–E mezőnye, a csapatok Olaszország után Monaco felé vették az irányt, ahol a pénteki első szabadedzéssel vette kezdetét a nyolcadik versenyhétvége programja. A nyitó gyakorláson a Jaguar új-zélandi versenyzője Mitch Evans bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte Robin Frijns, valamint Nick Cassidy érkezett, míg Sam Bird az első kanyarban elfékezte, és falat is eltalálta a menekülő útnál.

Az utolsó előtti helyen záró brit keze megsérült a balesetben, helyét a McLaren tartalék- és fejlesztő versenyzője, Taylor Barnard vette át, aki az utolsó pozícióban végzett a második tréningen. Evansnél ezúttal sem volt gyorsabb, őt változatlanul Frijns követte, míg a harmadik helyre az egyéni összetettet vezető Pascal Wehrlein lépett előre. A némettel pontazonossággal álló, de kevesebb győzelme miatt a második Jake Dennis eközben ötödik és tizenötödik hellyel hangolt az időmérőre.

Az A-csoportból Evans, Wehrlein, Maximilian Günther és António Félix da Costa, míg a B-csoportból Stoffel Vandoorne, Cassidy, Sébastien Buemi és Jean-Éric Vergne jutott tovább, így a bajnokság második pozíciójában álló Dennis búcsúzni kényszerült.

A negyeddöntőben először Günther és Wehrlein, majd Da Costa és Evans csapott össze, mindkét párharcban a Porsche-versenyző menetelt tovább. Harmadikként Buemi és Cassidy párosa hajtott pályára, míg végül Vandoorne és Vergne következett. Közülük a Jaguar új-zélandi, illetve a DS Penske belga pilótája kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Először Wehrlein és Evans, majd Vandoorne és Cassidy mérte össze a tudását egy körön, a döntőbe a Porsche német, illetve a DS Penske belga versenyzője kvalifikálta magát. A mindent eldöntő összecsapásban Wehrlein közel fél másodperccel bizonyult gyorsabbnak, így az idén a harmadik alkalommal várhatja az élről a piros lámpák kialvását a versenyen, amelyen remek esélye nyílhat rá, hogy növelje az előnyét a bajnokság élén.

Mellőle tehát Vandoorne rugaszkodhat el, míg a második sort Cassidy vezérletével a Jaguar kettőse sajátította ki, míg az ötödik Vergne lett. Hatodikként Buemi zárt a kvalifikáción, majd Da Costa, Günther, Frijns és Jehan Daruvala zárta az első tízes sorát.

Dennis a tizennyolcadik, míg a beugró Barnard a huszonkettedik, vagyis az utolsó rajthelyet szerezte meg.

FORMULA–E
MONACO, IDŐMÉRŐ
Pascal Wehrlein (német, Porsche) 1:1:29.861
Stoffel Vandoorne (belga, DS Penske) 1:30.304
Nick Cassidy (új-zélandi, Jaguar) 1:30.772
Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) 
Jean-Éric Vergne (francia, DS Penske) 1:30.119

Folytatás 15 órakor a versennyel. 
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik