Formula–E: McLaren-pole pozíció a második olaszországi időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 11:57
Hughes szerezte meg a pole-t a második misanói időmérőn (Fotó: AFP)
Jake Hughes szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E olaszországi versenyhétvégéjének második időmérőjén. A második helyen Jean-Éric Vergne zárt, míg az első ötös sorát Pascal Wehrlein, Nico Müller, valamint Sam Bird tette teljessé.

Eseménydús versennyel és drámai végjátékkel hangolt a Formula–E mezőnye a második misanói versenynapra. A vasárnapi program a harmadik szabadedzéssel vette kezdetét, a leggyorsabbnak Robin Frijns bizonyult 1:16.959-es körrel, őt Pascal Wehrlein, valamint Jake Hughes követte az első hármasban.

A szombaton a célvonalat elsőként átszelő, de végül kizárt António Félix de Costa a hatodik, míg a tőle a győzelmet megöröklő és az egyéni vb-összetettet immár kilenc ponttal vezető Oliver Rowland a nyolcadik helyen készült a második időmérőre.

Az A-csoport kifejezetten szoros csatát hozott, Nick Cassidyt, Frijnst, Nico Müllert, illetve Jean-Éric Vergne-t mindössze 113 ezred választotta el egymástól, miközben a vb-éllovas Rowland 44 ezredmásodperccel maradt le a továbbjutásról. A B-csoportban már nagyobbak voltak a különbségek: az élen záró Hughes-t és a negyedik Stoffel Vandoornét 442 ezred választotta el, kettejük közé Pascal Wehrlein és Sam Bird ékelődött be.

A negyeddöntők sorát Müller és Frijns kezdte meg, majd Vergne és Cassidy csapott össze, előbbi párharcban az ABT Cupra svájci, míg utóbbiban a Jaguar brit versenyzője kerekedett felül. Cassidy körét ugyanakkor utólag elvették a pályahatárok átlépése miatt, ami Vergne-nek adott újabb lehetőséget. 

Harmadikként Wehrlein és Bird, míg végül Vandoorne és Hughes csatázott egymással, közülük a Porsche német pilótája, illetőleg a McLaren állva maradt versenyzője menetelt tovább.

Az elődöntőben először Müller és Vergne, majd Wehrlein és Hughes mérte össze a tudását egy körön. A döntőbe végül a DS Penske és a McLaren versenyzője kvalifikálta magát. A pole pozícióért vívott harcban Hughes került ki győztesen, így ő várhatja az élről a piros lámpák kialvását a délutáni futamon. Mellőle tehát a rajtelsőségről 245 ezreddel lemaradó Vergne rugaszkodhat el, míg a második sorból Wehrlein és Müller készülhet a startra. 

Az ötödik Bird lett, míg az első tízes sorát Vandoorne, Frijns, Cassidy, Jake Dennis, valamint Rowland zárta. 

Da Costa az utolsó pozícióban végzett. 

 

FORMULA–E
OLASZORSZÁG, 2. IDŐMÉRŐ
1. Jake Huhges (brit, McLaren) 1:16.538
2. Jean-Éric Vergne (francia, DS Penske) 1:16.783
3. Pascal Wehlrein (német, Porsche) 1:16.870
4. Nico Müller (svájci, ABT Cupra) 1:17.931
5. Sam Bird (brit, McLaren) 1:16.954

Folytatás 15 órakor a versennyel. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik