Vívó-vk: Siklósi Gergely bronzérmes Szocsiban

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.12. 17:10
null
Siklósi Gergely ezúttal bronzérmet szerzett (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Siklósi Gergely bronzérmet nyert a férfi párbajtőrözők oroszországi világkupa-versenyén, Szocsiban.

A 2019-ben, Budapesten világbajnok, tavaly olimpiai ezüstérmes magyar vívó az orosz Alekszandr Szobolev 15:13-as, a német Marco Brinkmann 10:8-as és a kazah Elmir Alimzsanov 15:9-es legyőzésével jutott el a legjobb nyolcig, ahol 15:13-ra verte meg a magyar fővárosban vb-harmadik olasz Andrea Santarellit.

A döntőért a francia Romain Cannone-nal vívott, akitől a tokiói olimpián a fináléban 15:10-re kapott ki. Ezúttal szorosabban alakult a mérkőzésük, a magyar párbajtőrözőnek sikerült hátrányból 10:10-re egyenlítenie, majd 10:13-ról 12:13-ra jött fel, de ekkor egy támadásánál a leguggoló ellenfele fölött szúrt el, a francia pedig eközben eltalálta őt. Az asszót egy együttes találat zárta le, ezzel Cannone 15:13-ra nyert.

A főtáblán még négy magyar szerepelt: Bakos Bálint két győzelemmel a legjobb 16-ig jutott, Bányai Zsombor egy asszót nyert, Andrásfi Tibor és Kovács Gergely a 64 között búcsúzott.

A női párbajtőrözők ezen a hétvégén Barcelonában vívnak. A főtáblára öt magyar került, közülük Kun Anna tudott ott egy mérkőzést nyerni, Salamon Réka, Gnám Tamara, Kardos Edina és Büki Lili az első fordulóban kikapott. Vasárnap mindkét helyszínen csapatversenyt rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik