K. Zs. 2020.11.21 20:57

Vívás: továbbra is Szekeres Pál az IWAS-vívóbizottság elnöke

Ismét Szekeres Pált választották meg az IWAS (Kerekesszékes és Amputált Sportolók Nemzetközi Szövetsége) kerekesszékes vívóbizottsága vezetőjének – írja az MTI.

Szekeres Pál kézlenyomata is ott található a Sportcsillagok Falán (Fotó: Földi Imre, 2019)

 

A Prima-díjjal kitüntetett, háromszoros paralimpiai bajnok, olimpiai bronzérmes vívó 2013 óta az IWAS elnökségi tagja, majd alelnöke. Első elnöki megbízását 2016-ban kapta, amikor az olaszországi Pisában egyetlen szavazat híján egyöntetűen voksoltak rá. Ezúttal – első alkalommal – online tisztújítás történt.

„Az egyik legfontosabb célunk, hogy a 2024-es párizsi paralimpián már hat versenynap szerepeljen a programban a mostani öt helyett. Ehhez szorosan kapcsolódnak az új versenyszámok, a női és a férfi kardcsapat küzdelmeinek integrálása” – idézte Szekeres Pált a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szombati közleménye.

Szekeres Pál hozzátette: a Nemzetközi Vívó Szövetséggel (FIE) együttműködve folytatják az edzők és zsűritagok képzését, egyúttal nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy újabb országok sportolói számára legyenek elérhetők az IWAS programjai, ezért - amint azt jelezte - új tagországokat szeretnének bevonni, valamint egy többszintű versenyrendszert igyekeznek kiépíteni.

„Terveink között szerepelt és az IWAS vezetősége meg is szavazta, hogy a kerekesszékes vívás helyett, paravívás (para fencing) legyen a sportág új neve, így nyitnánk új lehetőségek felé és bővítenénk sportolóink számát. Valamint, hogy a szervezet vezetőségét kilenc főre bővítsük. Így már minden régió, Ázsia, Amerika, Európa képviselője helyet kap, továbbá kezdeményezésünkre azt is elfogadták, hogy női elnökségi tagunk is legyen” – mondta az újraválasztott sportvezető.

„Felemelő, hogy olyan hősök között élhetünk és dolgozhatunk velük együtt, mint Szekeres Pál. Ő az élő példa rá, hogy nincs lehetetlen és sosem szabad feladni. Megmutatta, hogy a páston kívül is milyen fantasztikus és csodálatos személyiség, kiváló családapa és remek sportvezető” – reagált az újraválasztásra Szabó László, az MPB elnöke.

(MTI)

2021.07.28 10:22:53

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

A szellemi diákolimpián és a Futballtudor című versenyen is győztek a végzős gimnazisták.

2021.07.28 11:13:32

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

A félig magyar Dominik Leins Futball és forradalom című munkája első helyezést ért.

2021.07.27 15:15:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Remek időtöltés megidézni a legendás győzelmek felejthetetlen pillanatait. (x)

2021.07.24 10:59:31

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Az MTVA vezérigazgatója ígéri, a magyar olimpiai aranyak garantáltan képernyőn lesznek.

2021.07.23 13:33:23

Egyéb egyéni KREBS ANDRÁS

Magyarország legelegánsabb szabadtéri rendezvénye idén is óriási közönségsikert aratott.