K. E.
2022.12.01 08:03 Frissítve: 2022.12.01 11:00

Vívás: Kamuti Jenő visszajött a kómából – vannak még tervei

Nem sokkal a szeptemberi 85. születésnapja után kórházba került Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, ám a korábbi világbajnok tőrvívó nagyon harcolt, és már azt várja, hogy hazamehessen szeretteihez.

Kamuti Jenő szerencsére már jobban érzi magát (Fotó: Árvai Károly, archív)

 

Sportszeretők sokasága aggódott, amikor Kamuti Jenő, olimpiai ezüstérmes, világbajnok tőrvívó, a Nemzet Sportolója kórházba került veseelégtelenség és fertőzés miatt.

„Azt mondták a kollégáim, ezer emberből egy jön vissza ilyen betegségből, hát én itt vagyok – mondta el a Nemzeti Sportnak Kamuti Jenő, aki szerencsére már jobban van, jelenleg a MÁV Kórház budakeszi rehabilitációs intézetében gyógyul, s ha minden jól megy, december közepén hazatérhet otthonába. – A kollégák, a családtagjaim elbeszéléséből tudom, mi történt velem, engem is megrázott, milyen állapotban voltam. Senki sem adott volna értem egy lyukas garast sem, pláne amikor kómába estem, de nem adtam fel! Szeretek élni, és vannak még terveim. Azt szoktam mondani, akinek nincsenek, az minek él?”

Kamuti Jenőt szerető család veszi körül, büszkén újságolta, hogy eddig mindig azt mondhatta, öt unokája van. Október 23-a óta viszont már dédnagypapa.

„Nevezetes napon született meg az első dédunokám, Lenke – mondta Kamuti Jenő. –  A család az egyik éltető erőm, a másik pedig továbbra is az egészségügy, orvosként éltem le az életemet, a betegségem előtt önkéntesként még visszajártam dolgozni. És persze ott van még az örök szerelem, a sport. Áldom a sorsomat, a Jóistent és édesanyámat, mert két olyan pályát jelöltek ki nekem, amellyel adhattam és adhatok másoknak. A sporttársadalom az idők folyamán megtanulta, hogy hozzám bármivel lehet fordulni, nincs annál jobb, amikor segíteni tudsz valakinek. Az egészségügy és a sport közel van egymáshoz, mindkettőt ugyanaz a mentalitás, filozófia jellemzi. És mindkét helyen csapatban jó dolgozni, létezni, amelyben megtanulja az ember, milyen is elfogadni a másikat, és milyen egymásért küzdeni.”

Kamuti Jenő a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén is bejelentkezett egy rövidke videóüzenettel.

„Remélem, hogy a következő alkalommal már személyesen is ott lehetek köztetek, és elmondhatom a véleményemet, még akkor is, ha esetleg az nem is mindenkinek tetszik” – üzente olimpikon társainak a 85 esztendős Kamuti Jenő.

2023.02.05 23:25:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2023.02.02 21:52:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Magam nem csupán róla vélem ezt, valamennyi olimpiai bajnokunkat a nemzet sportolójának gondolom, sőt, továbbmegyek, némi túlzással mindenkit, aki részt vett ötkarikás játékokon.

2023.02.01 00:00:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A részvétel mellett a győzelem is fontos.

2023.01.30 15:25:15

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Bizonyára szinte mindenki felismeri azokat az ikonikus lábbeliket, amik az elmúlt évtizedekben elképesztő slágernek számítottak.

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.