Vívás: bronzérmes a női kardcsapat az isztambuli vk-n

Vágólapra másolva!
2022.03.20. 14:40
null
Bronzérmes a női kardcsapat az isztambuli vk-n (Fotó: FIE)
Remek eredményt ért el a Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Szűcs Luca, Pusztai Liza összetételű női kardcsapat az isztambuli világkupaversenyen: a kvartett a harmadik helyen végzett.

Már akkor a levegőbe csaphattunk örömünkben, amikor a Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Szűcs Luca, Pusztai Liza összeállítású női kardcsapatunk a negyeddöntőben legyőzte Japánt – egyfelől azért, mert így biztossá vált, hogy a mieink éremért vívnak az isztambuli világkupa-viadalon, másfelől azért, mert legutóbb éppen a japánok akadályozták meg a négybe jutásunkat.

És kevésen, nagyon kevésen múlott, hogy női kvartettünk döntőt is vívhasson Törökországban: a spanyolok elleni elődöntőben a meccs közepén hatalmasat vívó (14:4), és ezzel fordító Pusztai Lizának az utolsó asszója nem sikerült, a BVSC-Zugló Európa-bajnoki ezüstérmese 40:35-nél kötött be, ám végül Spanyolország nyert 45:44-re. Gárdos Gábor fegyvernemi vezetőedző ezen a meccsen pástra küldte a zuglóiak másik fiatal kiválóságát, Szűcs Lucát, aki már az elődöntőben is pluszt vívott, s megtette ugyanezt a bronzmeccsen is, ahol szintén 45:44-et mutatott a végén az eredményjelző, csakhogy ezúttal mi adtuk a 45. találatot!

A bronzérem mellett azért jegyezzük azt is meg, hogy a 27 éves Katona Renáta mellett nagyon fiatalok alkotják ezt a válogatottat, hiszen Pusztai Liza 20, Szűcs Luca 19, Battai Sugár Katinka 18 éves, így pedig még inkább fantasztikus az isztambuli harmadik hely.

VILÁGKUPAVERSENY, ISZTAMBUL

Kard. Nők. Csapat. Nyolcaddöntő: Magyarország–Görögország 45:37 (Katona +5, Battai +4, Pusztai –1). Negyeddöntő: Magyarország–Japán 45:32 (Battai +7, Pusztai +4, Katona +2). Elődöntő: Spanyolország–Magyarország 45:44 (Pusztai +5, Szűcs +3, Katona –2, Battai –7). A 3. helyért: Magyarország–Olaszország 45:44 (Pusztai +6, Szűcs +2, Katona –1, Battai –6)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik