Vívás: aranyérmes a férfi kardcsapat a budapesti vk-n

Vágólapra másolva!
2022.03.20. 17:46
Remek vívással, négy, tulajdonképpen sima győzelemmel aranyérmet szerzett a BOK Csarnokban a férfi kardozók világkupaversenyén a Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron összetételű kvartett.
Fotó: Dömötör Csaba
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Fotó: Dömötör Csaba A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Amikor vasárnap délelőtt a spanyolok elleni nyolcaddöntő első asszója után 1–5-öt mutatott az eredményjelző, nem gondoltuk feltétlenül, hogy ilyen szép vasárnapot zár a Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron összetételű magyar kvartett a Zarándi Csaba világkupaversenyen a BOK-csarnokban.

Szerencsére már ezen a mérkőzésen helyreállt a világ rendje, és a mieink végül magabiztosan győztek (45–30).

Hogy Irán ellen a negyeddöntőben ennél nehezebb lesz a győzelem, tudtuk jól, hiszen kellemetlen, erős csapat kötött be a mieink ellen, amit tökéletesen mutatott, hogy az ötödik asszó után még Irán vezetett 25–22-re, aztán azonban jött Szilágyi Áron, meg egy 8–3-as csörte, s innen már nem hibáztak a fiúk, a 45–37-es végeredmény pedig azt jelentette, hogy a magyar csapat éremért küzdhet a BOK-Csarnokban.

A románok megtették azt a szívességet, hogy kiverték Dél-Koreát (45–41) a negyeddöntőben, így a mieink nem a világranglista első helyezettjével, az olimpiai és világbajnok dél-koreaiakkal küzdöttek meg a döntőbe jutásért, hanem a románokkal – az asszó egyértelmű magyar fölényt hozott (45–30).

A finálé felülmúlta a várakozásainkat, hiszen egy nagyszerű francia csapatot győzött le a magyar kvartett, tulajdonképpen simán. Ehhez persze kellett a negyedik asszóban egy remeklő Szatmári András (8–2), de valójában a vk-aranyhoz kellett mind a négy fiú.

„Még sohasem fordult előtt felnőtt pályafutásom során, hogy egy világversenyen mind az egyéni, mind a csapatverseny után a dobogó felső fokára állhattam – mondta fülig éri szájjal Szilágyi Áron a Nemzeti Sportnak. – A legjobban az irániak elleni negyed- és a románok elleni elődöntőt élveztem, szerintem nekem ott ment a legjobban a vívás, a fináléban meg a srácok remekeltek. Nagyszerű érzés volt ezen a napon is nézők előtt pástra lépni, végig hallottuk a biztatásukat. Boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült ez a budapesti világkupaverseny.”

ZARÁNDI CSABA VILÁGKUPAVERSENY, BOK-CSARNOK
Kard. Férfiak. Csapat. Nyolcaddöntő:
Magyarország–Spanyolország 45–30 (Decsi T. +9, Szatmári +6, Iliász +1, Szilágyi –1). Negyeddöntő: Magyarország–Irán 45–37 (Szilágyi +12, Szatmári +2, Iliász +1, Decsi T. –7). Elődöntő: Magyarország–Románia 45–30 (Szilágyi +7, Decsi T. +4, Szatmári +2, Iliász +2). Döntő: Magyarország–Franciaország 45–38 (Szatmári +5, Szilágyi +2, Iliász +1, Decsi T. –1). Végeredmény: 1. Magyarország (Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron), 2. Franciaország, 3. Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik