MTI
2020.04.17 12:45 Frissítve: 2020.04.17 13:28

Vívás: a világbajnok Siklósinak jól jött az olimpia egyéves halasztása

Egészségi problémái miatt jól jött a tokiói olimpia egyéves elhalasztása a világbajnok párbajtőröző Siklósi Gergelynek.

Siklósi Gergely térdproblémákkal kezdte az idényt (Fotó: Földi Imre)

„Az igazat megvallva örültem, nekem ez egyértelműen pozitív döntés volt – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a tavalyi, budapesti vb egyéni győztese. – Bár az eredmények azt mutatták az év elején, hogy nagyon jó formában vagyok, térdsérülés és egyéb fájdalmak hátráltattak" – magyarázta a 22 éves vívó.

Mint mondta, a világbajnokságon aratott diadala akkora lökést adott neki, annyira motivált volt, hogy az olimpiára gondolva nem állt le, egész augusztusban és szeptemberben futott és kondizott, emiatt aztán elkezdett fájni a térde.

„Október óta ezzel küzdök" – árulta el.

Siklósi a januári, heidenheimi világkupát még megnyerte – szerinte a karácsonyi szünet miatt volt akkor jó állapotban –, de azután már fokozatosan romlott az állapota és ezzel együtt a formája.

„Sok mindent kipróbáltunk, de nem tűnt el százszázalékosan a fájdalom. Orvosokkal konzultálva úgy gondoltuk, hogy pajzsmirigy-alulműködés miatt lassabb a regenerációm, vagy esetleg bölcsességfog okozza a fájdalmat, kettőt ki is vettek" – mondta, hozzátéve, hogy „most a járvány közepén, úgy néz ki, ez megoldódott".

Siklósi a csapatban szerzett tavalyi Eb-bronzra, valamint az egyéni vb- és vk-győzelemre utalva úgy fogalmazott, hogy ebben a korban sok bravúrt ilyen rövid idő alatt talán nem lehet megcsinálni, ezért is jött neki jól, hogy az olimpiát 2021-re tették át.

A kvótaszerzés szempontjából egyébként kedvező helyzetben volt a szezon félbeszakítása előtt, az utolsó verseny után valószínűleg meg lett volna az egyéni kvalifikációja, de válogatottbeli társaival együtt a csapatkvótáért küzdöttek, mert mint hangsúlyozta: „egy ország vívásának erejét a csapateredmények jelzik".

„Ha sikerül a kvalifikáció, néhány hónapra rá már Tokióban találtuk volna magunkat és én nem feltétlenül lettem volna rá felkészülve” – tette hozzá.

Elárulta még, hogy az elmúlt 40 napban nem edzett, mostantól viszont reggeli futások következnek, jógázni és kondizni fog saját testsúllyal és gyógytornát is végez, ha pedig majd feloldják a korlátozásokat, csapattársaival együtt újra sokat fog vívni.

2023.03.29 13:15:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Vívók, kerékpárosok, kosarasok, futballisták dobták be a nevüket az országos hírnév levelesládájába.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”

2023.03.26 09:23:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2003. március 26-án hunyt el a már-már polihisztor rádióriporter. Rá emlékezünk.