Videó: Az AIPS születésnapi tízóraijával indult a centenáriumi év Budapesten

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.07.03. 12:27
A 99. születésnapjának ünneplésével vasárnap belépett centenáriumi évébe az 1924-ben alapított Nemzetközi Sportújságíró-szövetség. Ennek alkalmából a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, az AIPS Europe alelnöke, lapunk főszerkesztője, Szöllősi György és az AIPS alelnöke, Csisztu Zsuzsa meghívták a nemzetközi szövetség elöljáróit, akiket ünnepélyes fogadáson köszöntöttek vasárnap délelőtt. 

Meghívást kapott a Nemzeti Sport néhai tulajdonosa és az AIPS alelnöke, Vadas Gyula dédunokája, Surányi-Vadas Tímea, valamint a Nemzeti Sportot az 1924-es párizsi olimpiáról tudósító, szintén egykori AIPS-alelnök Mamusich Mihály unokája, Mamusich Gertrúd, aki egy féltve őrzött családi ereklyét is magával hozott. Ezt természetesen az NSO Tv-nek is megmutatta, továbbá azt is megtudhattuk, hogy a családban követte-e valaki az újságírói pályán a nagypapát.

Vadas Gyula dédunokája ugyancsak érdekes történeteket osztott meg velünk a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztőjéről, többek között munkamódszereiről és nyelvújításáról is beszélt.

Részt vett az eseményen Gyulai Márton is, a korábbi AIPS-főtitkár, Gyulai István fia, a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának egyik vezetője. Elmondta, már nem is napokban, hanem órákban számolják az év legnagyobb sporteseményének kezdetéig hátralévő időt, s természetesen mindenkit meginvitált az augusztus 19-én rajtoló vb-re, amelynek Budapest új, impozáns atlétikai stadionja ad otthont.

A CENTENÁRIUMI ÉVÉBE LÉPETT AIPS SZÜLETÉSNAPJÁNAK ÜNNEPLÉSÉRŐL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik