nemzetisport.hu 2016.10.09 18:44 Frissítve: 2016.10.09 19:46

Torna: Böczögő megnyerte a Challenge vk-sorozatot!

Böczögő Dorina aranyérmet szerzett a Torna Challenge világkupán, ezzel a sikerével a Challenge szériát is megnyerte talajon. A magyar tornásznő a szombathelyi vk-versenyen a cseh Veronika Cenkovát és a horvát Dora Kranzelicet előzte meg. Mint arról beszámoltunk, a viadalon győzelemmel tért vissza Berki Krisztián a nemzetközi mezőnybe.

Böczögő Dorina szombathelyi talajaranya a Challenge-széria elsőségét is jelentette (Fotó: Magyar Tornaszövetség)

„Fárasztó három nap van mögöttem. Bíztam az összetett elsőségben is. Sikerült kizárnom mindent, csak a gyakorlatomra koncentráltam, és nagyon örülök, hogy az összetett sikert Magyarországon ünnepelhetem” – nyilatkozta Böczögő a MATSZ honlapjának. A tornásznő az elmúlt egy év Challenge-versenyein összegyűjtött pontszámai alapján érdemelte ki az összetett első helyet.

Vecsernyés Dávid szerezte a magyar csapat utolsó érmét a világkupán. A nyújtóspecialista holtversenyben harmadik lett a horvát Tin Srbiccsel. Nyújtón a japán Csiba Kenta győzött, megelőzve honfitársát, Maeno Fuját.

„Istenigazából a selejtezőben jobban sikerült a gyakorlatom. A fináléban a japánok fantasztikus gyakorlatokat mutattak be jó volt ilyen mezőnyben versenyezni” – nyilatkozta az eredményhirdetés után Vecsernyés

Kovács Zsófia negyedik lett gerendán, Divéky Luca pedig hetedikként zárt, a korlát döntőjében is volt egy magyar versenyző: Babos Ádám végül hatodik lett.

A világkupán vonult vissza a nemzetközi versenyektől Bérczi István pontozóbíró, aki 30 évig tevékenykedett a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) kötelékében.

2021.01.24 07:53:15

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

„Rendkívüli teljesítménnyel hívták fel a világ figyelmét Trianon égbekiáltó igazságtalanságára.”

2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.