Torna: Böczögő megnyerte a Challenge vk-sorozatot!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.09. 18:44
null
Böczögő Dorina szombathelyi talajaranya a Challenge-széria elsőségét is jelentette (Fotó: Magyar Tornaszövetség)
Böczögő Dorina aranyérmet szerzett a Torna Challenge világkupán, ezzel a sikerével a Challenge szériát is megnyerte talajon. A magyar tornásznő a szombathelyi vk-versenyen a cseh Veronika Cenkovát és a horvát Dora Kranzelicet előzte meg. Mint arról beszámoltunk, a viadalon győzelemmel tért vissza Berki Krisztián a nemzetközi mezőnybe.

„Fárasztó három nap van mögöttem. Bíztam az összetett elsőségben is. Sikerült kizárnom mindent, csak a gyakorlatomra koncentráltam, és nagyon örülök, hogy az összetett sikert Magyarországon ünnepelhetem” – nyilatkozta Böczögő a MATSZ honlapjának. A tornásznő az elmúlt egy év Challenge-versenyein összegyűjtött pontszámai alapján érdemelte ki az összetett első helyet.

Vecsernyés Dávid szerezte a magyar csapat utolsó érmét a világkupán. A nyújtóspecialista holtversenyben harmadik lett a horvát Tin Srbiccsel. Nyújtón a japán Csiba Kenta győzött, megelőzve honfitársát, Maeno Fuját.

„Istenigazából a selejtezőben jobban sikerült a gyakorlatom. A fináléban a japánok fantasztikus gyakorlatokat mutattak be jó volt ilyen mezőnyben versenyezni” – nyilatkozta az eredményhirdetés után Vecsernyés.

Kovács Zsófia negyedik lett gerendán, Divéky Luca pedig hetedikként zárt, a korlát döntőjében is volt egy magyar versenyző: Babos Ádám végül hatodik lett.

A világkupán vonult vissza a nemzetközi versenyektől Bérczi István pontozóbíró, aki 30 évig tevékenykedett a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) kötelékében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik