MTI
2020.05.11 13:39 Frissítve: 2020.05.11 13:43

Tollas: az olimpia kapujában érték a járványintézkedések Krauszt

A sportélet leállításakor egy sportágtörténeti bravúr kapujába került Krausz Gergely, mivel az első magyar férfi tollaslabdázó lehetne, aki olimpián szerepel.    

 

A pécsiek sportolója a M4 Sportnak adott interjúban elmondta, hogy óriási siker lenne számára és az egész magyar tollaslabdázásnak, ha játszhatna a tokiói játékokon, melynek kvalifikációs időszakából még másfél hónap volt hátra, amikor bevezették a korlátozó intézkedéseket világszerte, pedig kiváló, szinte biztos kvótás helyen áll.

Krausz Gergely (Fotó: olimpia.hu)

„Alapvetően pozitív hozzáállású srác vagyok, de nem mondom, hogy nem viselt meg belül, mert pont a vírushelyzet előtt sikerült nyernem egy versenyt külföldön, amivel majdnem bebiztosítottam a helyem az olimpián – mondta a 26 éves tollaslabdázó, utalva az Uganda Internationalen aratott diadalára. – Egy ilyen eksztázis után jött ez az egész és bizonytalanságba döntött minket. A legrosszabb ebben a pillanatban, hogy nem tudjuk, mire számíthatunk, mi lesz a kvalifikációnkkal, a 2021-es olimpiára hogyan kell készülnünk.”

Krausz mindezek ellenére úgy véli, hogy sportszakmai szempontból számára több a pozitívum a jelenlegi  helyzetben, mert mint elmondta, fújhatott egyet és átgondolhatott nyugodtan mindent. Most volt és van idő arra, hogy rendbe hozza a hajlítóizom-sérülését, amely egy éve nehezíti az életét, s a megfeszített tempó miatt mindig kiújult.

A világranglistán 103. versenyző álma egyértelműen az olimpiai szereplés, ez a célja, melyhez nagyon közel áll, s ami marketingszempontból is jól jönne a hazai tollaslabdázásnak. Krausz egyik nem titkolt célja az is, hogy segítsen növelni a sportág népszerűségét, s ezért szeretne mindent megtenni, amit csak tud.    

2022.12.05 18:22:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Karthago frontembere a Ferencvárosban úszott és vízilabdázott, aztán jött az éneklés…

2022.12.04 08:37:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

December 8-án kerül a mozikba az ötszörös olimpiai bajnok tornász életét feldolgozó alkotás.

2022.12.02 13:55:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az adatokat idén először teljesen elektronikusan rögzítette a KSH. (x)

pr
2022.12.01 14:49:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bokszszakember egykor profi gálákat szervezett, manapság az IBO megfigyelőjeként dolgozik.

2022.11.27 23:56:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Liu testvérek históriája is e témába vág, csak tükörből nézve éppen. Ami történt, történik velük, az nemcsak a pénzért való hajsza, hanem egy szemforgatós hatalmi játszma része is inkább, s bizony megint mi szenvedünk vereséget a küzdelemben.