Tízméteres sportlövő Eb: nem jutott döntőbe férfi puskás

Vágólapra másolva!
2016.02.27. 14:30
Nem jutott döntőbe magyar a férfi puskások versenyében, melyben legjobb hazai versenyzőként Sidi Péter a 13. helyen végzett a győri, tízméteres sportlövő Európa-bajnokság szombati záró napján.

A világ- és Európa-bajnok komáromi sportoló 623.7 körrel zárta a 60 lövéses alapversenyt, így kilenc tizeddel lemaradt a nyolcas döntőről. A másik két magyar közül Somogyi Péter (621.8 kör) a 27. helyen végzett, Boda Bence (613 kör) pedig a 65. lett a 71 fős mezőnyben.

Ebben a szakágban az olimpiai kvótákért magyar már nem volt versenyben, miután Sidi, illetve - a Győrben a juniorok között szereplő – Péni István is e számban szerzett már tavaly riói kvótát.

A csapatversenyt a Sidi, Somogyi, Boda trió a tizedik pozícióban fejezte be.

A junior futócéllövők 40 vegyes számában Major Veronika az esélyeknek megfelelően győzött, a csapat pedig a harmadik helyen végzett. Mindez azt is jelenti, hogy Major öt éremmel (futócél 40 vegyes egyéni és csapat bronz, pisztoly vegyes csapat arany) zárt, s ezen felül egy értékes egyéni ötödik helyezéssel a pisztolyosok között.

A futócéllövők érmeivel a magyar válogatott 13 dobogós helynél tart az Eb-n, amelyen már csak a felnőttek puskás és pisztolyos vegyes csapat versenyei vannak hátra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik