Tekvandó: nyolc olimpiai kvóta talál gazdára Vuhsziban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.04.01. 10:59
null
Olimpiai kvótáért küzdenek a Márton ikrek (Fotó: wtftaekwondo.hu)
A 17 éves Márton ikrek, Luana és Viviana személyében két magyar tekvandós is harcba száll a párizsi olimpiai részvételért vasárnap és hétfőn a kínai Vuhsziban zajló Grand Slam-tornán, amely egyik állomása a jövő nyári ötkarikás játékokra selejtező sorozatnak.

 

A kvótaszerző viadalról nyolcan, a négy férfi és a négy női olimpiai súlycsoport küzdelmeinek győztesei jutnak ki egyenes ágon a francia fővárosba, így Luana az 57, Viviana pedig a 67 kilogrammos súlycsoport megnyerése esetén szerezhet részvételi jogot a 2024-es játékokra.

Hogy egyáltalán ilyen lehetőséghez jutottak, azért a pénzdíjas Grand Slam-versenyt megelőző, ugyancsak Vuhsziban rendezett selejtezőben kellett helytállniuk, vagyis bejutniuk a legjobb nyolc közé küzdelmi kategóriájukban. Előbb Viviana vette sikerrel az akadályt, három kínai riválist megverve jutott be az elődöntőbe, amelyben a későbbi győztes, szintén hazai vetélytárs állította meg. Luana ugyanakkor verhetetlennek bizonyult a páston, amelyen japán, kínai, dél-koreai és két iráni tekvandós felett aratott diadallal érdemelte ki az aranyérmet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik