Tékvandó: 28 év után után újra világverseny Budapesten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.10. 12:58
Címkék
A harcművészvilág tekintete október közepén Budapest felé fordul, ahol több, mint 1800 tékvandós, köztük a sportág legnevesebb képviselői mérik össze tudásukat öt napon keresztül, tizenkét páston!

A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség először 1988-ban szervezett világbajnokságot. Az egykori BS-ben megrendezett nagy sikerű vb-ről azóta is számos külföldi „régi motoros” résztvevő örömmel nosztalgiázik.

Három évvel ezelőtt az ITF (International Taekwon-do Federation) világkongresszusán tartott pályázati bemutató után (melyen a magyarok mellett Lengyelország és Paraguay is jelentkezett a 2016. évi Világkupa megrendezésére) a résztvevő tisztségviselők a magyarországi rendezésnek szavaztak bizalmat.

Budapest remek fekvése miatt a világ legtöbb pontjáról könnyen elérhető, s kedvelt turistacélpont lévén, valamint kedvező árai miatt az ITF vezetői úgy vélték, hogy a 2012-es brightoni Világkupa 1557 fős versenyzői létszámát is túl tudja szárnyalni Magyarország. A rekord valóban megdőlt: összesen 56 ország 1846 versenyzője adta le nevezését a versenyre.

A 240 nevezett klub között mintegy 15 magyar csapat szerepel, amelyek hazánkból összesen 111 versenyzőt indítanak. A magyar tékvandó az utóbbi években egyre jelentősebb nemzetközi eredményekkel büszkélkedhet, így a hatalmas mezőnyben is jó esély mutatkozik a dobogós helyezések elérésére. Számos, világszinten jegyzett magyar versenyző mellett lesznek olyanok is, akiknek ez a Világkupa lesz az első igazán komoly nemzetközi versenye.

A Világkupa a sportág versenyszámainak teljes palettáját felvonultatja: lesznek szabad küzdelmek, formagyakorlatok és ezeken belül csapatszámok is. Mindemellett a résztvevők erőtörésben, speciáltechnikai törésben, illetve tradicionális küzdelemben is megmutatják tudásuk legjavát.

A versenyt 2016. október 12. és 16. között rendezik meg a budapesti Syma-csarnokban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik