Sznúker: Kísérleti patkányként kezelnek minket – O’Sullivan

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 09:51
null
Ronnie O’Sullivan nem érti, miért mehetnek nézők a sznúker-vb-re (Fotó: AFP)
Még el sem kezdődött a sznúker-világbajnokság első fordulója, máris megvan az első továbbjutó. A selejtezőt sikerrel megvívó Anthony Hamilton asztmája miatt úgy döntött, nem kockáztatja meg, hogy elkapja a koronavírust, ezért visszalépett a Kyren Wilson elleni mérkőzéstől.

„Nagyon nehéz döntés volt, de az egészségem a legfontosabb” – mondta Hamilton, akit élesen kritizált Barry Hearn, a sznúkerszövetség elnöke.

Hearn szerint Hamilton több másik, főleg kínai játékoshoz hasonlóan a kedden véget ért selejtező előtt eldönthette volna, hogy mit akar, így nem fosztott volna meg másokat attól, hogy a főtáblán játsszanak.

„Sajnálom a selejtezős ellenfeleimet, amikor velük játszottam, még biztos voltam benne, hogy végig akarom csinálni” – mondta Hamilton, aki a selejtezőktől még távol maradó közönség miatt lépett vissza.

A sznúker-vb egyike ama kevés nagy-britanniai sporteseménynek, amelyre nézőket engednek. A távolságtartás szabályait be kell tartaniuk a nézőknek, telt házról természetesen szó sem lehet – az eseményt emiatt is kiemelt figyelem kíséri, hiszen részben a sznúker-vb tapasztalatai alapján dönthetnek arról, hogy októbertől több sportrendezvényre engedjenek be nézőket.

Az ötszörös világbajnok Ronnie O’Sullivan igen elégedetlen a körülményekkel, a játékosokat gyakorlatilag karanténban tartják a verseny ideje alatt.

„Megértem Anthony döntését. Négy hónapig senkivel sem érintkezhettünk, most pedig beküldenek minket egy terembe, amely tele van idegenekkel. Kétszáz nézőt engednek be, aminek anyagi szempontból sincs értelme. Kísérleti patkányként kezelnek minket – valahol el kell kezdeni, legyen az a sznúker” – mondta O’Sullivan.

A tavalyi világbajnok Judd Trump szerint Hamilton és O’Sullivan is önző, és a selejtezős mellett az ötszörös bajnoknak is már hetekkel ezelőtt vissza kellett volna lépnie a vb-től.

A vb programja pénteken 11 órakor kezdődik, az Eurosport1 élőben közvetíti.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
1. FORDULÓ

Judd Trump (angol, 1.)–Tom Ford (angol)
Jen Ping-tao (Yan Bingtao, kínai, 16.)–Elliot Slessor (angol)
Stephen Maguire (skót, 9.)–Martin Gould (angol)
Kyren Wilson (angol, 8.)–Anthony Hamilton (angol) – játék nélkül
John Higgins (skót, 5.)–Matthew Stevens (walesi)
David Gilbert (angol, 12.)–Kurt Maflin (norvég)
Jack Lisowski (angol, 13.)–Anthony McGill (skót)
Mark Allen (északír, 4.)–Jamie Clarke (walesi)
Mark Williams (walesi, 3.)–Alan McManus (skót)
Stuart Bingham (angol, 14.)–Ashley Carty (angol)
Ting Csün-huj (Ding Junhui, kínai, 11.)–Mark King (angol)
Ronnie O'Sullivan (angol, 6.)–Thepchaiya Un-Nooh (thaiföldi)
Mark Selby (angol, 7.)–Jordan Brown (északír)
Shaun Murphy (angol, 10.)–Noppon Saengkham (thaiföldi)
Barry Hawkins (angol, 15.)–Alexander Ursenbacher (svájci)
Neil Robertson (ausztrál, 2.)–Liang Ven-po (Liang Wenbo, kínai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik