V. J. 2021.12.02 14:14 Frissítve: 2021.12.02 15:05

Súlyemelés: a járvány miatt elmaradhat az idei világbajnokság

A világméretű koronavírus-járvány miatt elmaradhat a súlyemelők világbajnoksága, amely kedden kezdődne az üzbég fővárosban.


Illusztráció: AFP

 

Az olimpiai sportokra szakosodó insidethegames.biz szerint szinte bizonyos, hogy a friss utazási korlátozások nyomán elhalasztják az idei vébét, amelynek időpontját már eleve többször is módosították év közben.

Üzbegisztán a vírus legutóbbi változata, az omikron jelentette veszélyek miatt szerdán rendelt el újabb korlátozásokat, megtiltva a beutazást kilenc afrikai országból és Hongkongból érkező személyeknek. További tíz nemzet versenyzői és kísérőik azért nem vehetnek részt a világbajnokságon, mert Üzbegisztánba érkezésükkor 10 napos karanténon kell átesniük. A portál ezen országok sorában említi Nagy-Britanniát, Ausztráliát és Olaszországot, amelyek együttesen 22 sportolót neveztek be.

A legfőbb sportági nagyhatalomnak számító Kína e hét elején tudatta, hogy a pandémia okozta nehézségek miatt távol marad a taskenti vébétől, amelyen nyolc emelője indult volna.

A világbajnokság lefújásának további indoka lehet, hogy a portál szerint megfogyatkozott az eseményen közreműködő szakemberek száma, őket szintén a Covid-fertőzéstől való félelem tarthatja távol.

(MTI)

2022.01.26 15:14:43

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A szívsebész, egyetemi tanár hetente háromszor megtalálható a BEAC-pályán – 1967 óta.

2022.01.22 23:52:22

Egyéb egyéni GYŐRI FERENC

Puskás, Bicskei, Sándor György, Bobby Fischer és Mhitarjan előtt is zárva maradtak a kapuk.