Sportlövő Eb: két kör hiányzott a négy közé jutáshoz, 5. a férfi puskacsapat

Vágólapra másolva!
2022.09.17. 13:29
null
Pekler Zalánék nüansznyival maradtak le az éremről a sportlövő Eb-n (Fotó: Földi Imre)
Nagy izgalmak után lemaradt az éremmérkőzésről a Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István összetételű férfi puskacsapat a wroclawi sportlövő Európa-bajnokságon, amely 872 körös eredménnyel az 5. helyen zárta a kontinensviadalt.

Utolsó napjához érkezett a sportlövők 25 és 50 méteres Európa-bajnoksága Wroclawban, amelyen a magyar küldöttség eddig Sike Renáta révén egy bronzérmet szerzett. A férfi puskások összetett csapatversenye előtt jó esély mutatkozott arra, hogy szépen zárjuk a kontinensviadalt, elvégre a férfiaknál Pekler Zalán a szám világranglista-vezetője, Hammerl Soma az egyéni selejtezőben beállította az egyéni csúcsát, míg Péni István fekvőben végzett az előkelő negyedik helyen.

A selejtező – leánykori nevén alapverseny – első szakaszában a nyolc közé jutás volt a tét, a mieink pedig biztatóan kezdtek, a harmadik helyen léptek tovább a következő körbe. A szabályok értelmében az addigi eredmények nullázódtak, kezdődött tehát minden elölről, ám ezúttal már tizenöt helyett csak tíz lövést adtak le a versenyzők testhelyzetenként. A térdelő sorozat a mieink közül csak Péni Istvánnak sikerült jól (98 kör), Pekler Zalán 93, Hammerl Soma 96 kört lőtt, a magyar csapat pedig a nyolcadik helyen állt az élő tabellán – fel volt adva a lecke a folytatásra. Fekvőben Hammerl hibátlan, Pekler egyetlen hibás sorozattal javított, s mivel Péni is csak egyet rontott, felcsillant a remény, hogy a kora délutáni fináléban éremért lőhetnek a mieink. Az utolsó, álló sorozat előtt mindössze két kör volt a különbség a 6. helyen álló magyar és a 3. cseh trió között, de hiába minden igyekezet, nem sikerült ledolgozni a hátrányt.

A magyar csapat 872 körrel az 5. helyen zárta a selejtezőt, 874 pedig már elegendő volt a bronzmérkőzéshez – nem ez az első eset az idei kontinensviadalon, hogy nüanszok hiányoznak a továbbjutáshoz. „Két kör, az semmi” – sóhajtott Péni István, s a többiek is nehezen dolgozták fel a történteket, elvégre valóban karnyújtásnyira volt az éremszerzés esélye.

A nők hasonló számában a Lovász Dorina, Mészáros Eszter, Toma Dorina összeállítású magyar trió az első szakaszban 1290 körrel a 13. helyen zárt, így nem folytathatta tovább szereplését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik