Sportlövészet: minden siker táplálja Dénes Eszter lelkesedését

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.03.31. 11:11
null
Az újpesti puskás Tokióról éppen hogy lecsúszott, Párizsról azonban nem szeretne (fotó: Dömötör Csaba)
Nem számított rá, hogy egyéni csúcsot lő a bhopáli világkupaversenyen Dénes Eszter, aki 50 méter összetettben pályafutása során először jutott döntőbe a felnőttmezőnyben.

Hónapok óta jó formában versenyez Dénes Eszter, aki a bhopáli világkupaversenyen lég- és szabad
puskával is letette a névjegyét. Az UTE 21 éves sportlövője 10 méter vegyes párosban Péni Istvánnal szerzett ezüstérmet, majd az 50 méter puska három testhelyzetű számában az alapversenyben 586 körös egyéni csúcsot ért el, a döntőben negyedik lett. Mindezt úgy, hogy az elmúlt időszakban nem sokat lőtte a számot...

„Ez volt az első világkupaversenyem az idén ötven méteren, és mivel a közelmúltban a tízméteres számon volt a hangsúly, nem mondanám, hogy felkészülten érkeztem volna – mondta el lapunknak Dénes Eszter. – Úgy utaztam Bhopálba, hogy a három testhelyzetű számra edzésként tekintek, nem is gondoltam, hogy egyéni csúcsot lőhetek az alapversenyben. A tíz méter a prioritás, de ötvenen is évek óta versenyzek, márpedig az ember nem felejt el lőni egyik pillanatról a másikra... A felnőttmezőnyben először jutottam döntőbe a számban ISSF-versenyen, és bár közel voltam az éremszerzéshez, a negyedik helynek is nagyon örültem. Lépésenként haladok, készülök tovább, lesz ez még jobb is.”

Az olimpiai kvalifi kációs légfegyveres Európa-bajnokságon alig egy körre volt a döntőtől Dénes Eszter, aki bízik benne, hogy a közeljövőben nagy világversenyen is képes lesz megmutatni, mire képes valójában. Az újpesti puskás Tokióról éppen hogy lecsúszott, Párizsról azonban nem szeretne, így a cél egyértelmű: mihamarabb megszerezni az olimpiai indulási jogot.

„Nem lőttem rosszul az Eb-n, de kimondottan jól sem, csalódott voltam, hogy nem
jött ki, ami bennem van
– mondta a junior-világbajnok sportlövő. – Úgy érzem, tíz méteren közelebb vagyok a világ élvonalához, nap mint nap azért dolgozom, hogy nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket érjek el. Az olimpiai kvótaszerzés ott lebeg a szemem előtt, és nagy célom, hogy a felnőttek között is legyen világbajnoki érmem. Minden siker táplálja a lelkesedésemet, így az indiai verseny is jó visszajelzés volt, de a sportban újra meg újra bizonyítani kell.

Lehetőség bőven lesz rá, a júniusi Európai Játékok után az augusztusi világbajnokságon is osztanak ki olimpiai kvótákat

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik