Sakk: magyar vereség az online olimpia negyeddöntőjében

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.28. 19:48
null
Gara Tícia megnyerte a meccsét pénteken (Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap)
A magyar csapat vereséget szenvedett az oroszoktól az első alkalommal kiírt online sakkolimpia pénteki negyeddöntőjében.

A rendhagyó sakkolimpiát, melyet azért írtak ki, mivel az idei, moszkvai viadalt 2021-re kellett halasztani, különleges szabályokkal rendezik. A csapatokat négy helyett hat játékos, három-három férfi és nő alkotja. A válogatottak csoportküzdelmekkel kezdtek, az elsők rögtön a negyeddöntőbe jutottak, míg a másodikok a harmadikokkal keresztbe játszottak a nyolc közé jutásért.

A sakkolimpia honlapja szerint az oroszok elleni dupla fordulós párharc első felvonásában a rivális vezette a világos bábukat és jószerivel el is döntötte a párharcot, ugyanis Erdős Viktor, Hoang Thanh Trang, Gara Anita és Gaál Zsóka is vereséget szenvedett, míg Gledura Benjamin és Kozák Ádám remizett, azaz a magyarok 5:1-es vereséget szenvedtek. Világossal 3:3-as döntetlen alakult ki úgy, hogy Papp Petra és Gara Tícia győzött, Gledura és Kozák döntetlent játszott, míg Bánusz Tamás és Demeter Dorina kikapott.

A magyarok tízcsapatos csoportjukból másodikként léptek tovább Azerbajdzsán mögött, majd a németekkel a negyeddöntőbe jutásért vívott párharcot Bánusz úgynevezett armageddon partiban nyerte meg a csapat számára.

Szombaton az elődöntőt, vasárnap pedig a finálét rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik