I. SZ. 2022.05.23 15:41 Frissítve: 2022.05.23 16:11

Parasport: integrációs sportnap lesz a Margitszigeten szombaton

Szombaton 11 órától a Margitszigeti Atlétikai Centrumban tartják a II. Láss minket és suhanj velünk elnevezésű integrációs sportnapot. A Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) szervezésében és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával megvalósuló esemény ingyenes és mindenki számára nyitott.

Szabó László (Fotó: Dombóvári Tamás/Bors)

A rendezők – lehetővé téve számos sportág helyszíni kipróbálását – a sportnapon keresztül is szeretnénk felhívni a figyelmet a fogyatékossággal élők sportolásának fontosságára.

A 18 óráig tartó rendezvényen – amelyen több sportszervezet is képviselteti magát – számos betétprogram lesz. A Popsztárok a pályán és civilben című panelbeszélgetésben Illés Fanni paralimpiai bajnok úszó, Dani Gyöngyi világbajnok és Európa-bajnok kerekesszékes vívó és Drávucz Rita világbajnok és Európa-bajnok magyar vízilabdázó mesél majd a fogyatékos sportolók, a család és a közösségi média kapcsolatáról Szabó László kommunikációs szakember, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke moderálásával.

Mindemellett a Budapest Park jóvoltából jótékonysági futóversenyt is tartanak.

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.

2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.