Öttusa-vk: Gulyás Michelle tizedik lett Szófiában

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.09. 19:43
A magyarok közül a tizedik helyen záró Gulyás Michelle érte el a legjobb eredményt a női mezőnyben az öttusázók első szófiai világkupaversenyén, ezzel újabb értékes pontokat szerzett az olimpiai kvalifikációs rangsorban – írja az MTI.

Gulyás 2:15.02 perccel a nyolcadik eredményt érte el a 200 méteres úszásban, de nem volt jelentős a lemaradása a közvetlen élcsoport tagjaihoz képest, vívásban pedig még javított is a helyzetén azzal, hogy 21 ellenfelét legyőzte és csak 14-től kapott ki. A pástokon összeszedett pontjaival két szám után a harmadik helyen állt – a nemzetközi szövetség honlapja alapján.

Lovaglásban a lehetséges 300-ból 279 pontot szerzett, amivel némileg visszacsúszott, a kombinált számot kilencedikként kezdhette meg, de csak pár másodperc volt a hátránya az előtte állókkal szemben. A négy lövősorozattal megszakított 3200 méteres futás végén a tizedik helyen ért célba úgy, hogy az utolsó lövészet előtt még jóval előkelőbb pozícióban haladt. Ideje, a 12:33.20 perc a 13. legjobb volt.

Gulyás két hete, Budapesten 12. helyet harcolta ki.

„Úgy számolom, a mostani tizedik helyezésével vagy már kvótás helyen áll, vagy nagyon közel van hozzá, mivel a kvalifikációs ranglistán eddig előtte állók közül vannak, akik döntőbe sem jutottak, illetve van, akit megelőzött. Pontosat persze csak a hivatalos lista kézhez vétele után lehet mondani – kezdte a gyorsértékelést az MTI-nek telefonon Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya, majd hozzátette, hogy a húszéves versenyző teljesítményén látszik, hogy lépésről lépésre tanulja a felnőtt mezőnyt, de még sok rutint kell szereznie. – Vívásban határozottan jobb volt, mint a budapesti világkupán, ezt nemcsak a mozgása, hanem a pontszáma is mutatja. A lovaglás előtt előkelő helyen állt, tehát nagy tétje volt a szereplésének, ehhez is hozzá kell szoknia. A kombinált számban jól lőtt, de futásban picit elfáradt, illetve megtörhette, amikor a jó futók elhúztak mellette.”

A szófiai női döntőbe a négy magyar induló közül három jutott be. Alekszejev Tamara 14., Réti Kamilla pedig a 32. lett.

„Tamara jobb volt a páston és a kombinált számban, mint Budapesten. Michelle-hez hasonlóan ő is előrelépett az olimpiai kvalifikációs ranglistán, illetve a világkupa-pontversenyben is” – mondta Kállai Ákos.

Szombaton a férfiak döntőjét rendezik, a 36-os mezőnyben három magyar lesz.

ÖTTUSA-VK
SZÓFIA, NŐI DÖNTŐ

1. Marie Oteiza (francia) 1367 pont
2. Kate French (brit) 1360
3. Anna Maliszewska (lengyel) 1348
...10. Gulyás Michelle 1332
...14. Alekszejev Tamara 1315
...32. Réti Kamilla 1220

Március végén Budapesten indult újra a vk-sorozat, amely bő egy éve a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt. A magyarországi verseny után most, illetve a jövő héten két bulgáriai vk-t rendeznek, és a sorozat a székesfehérvári döntővel zárul május 13. és 16. között. A világkupákon szerzett pontok beleszámítanak az olimpiai kvalifikációs rangsorba.

A magyarok közül eddig Kovács Sarolta és Demeter Bence szerzett közvetlen kvótát a tavalyról idénre halasztott tokiói játékokra.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik