Öttusa vk-döntő: bronzérmes lett Gulyás Michelle

Vágólapra másolva!
2021.05.14. 20:49
null
Gulyás Michelle bronzérmes lett (Fotó: MTI)
Bronzérmes lett Gulyás Michelle pályafutása első világkupadöntőjén – üröm az örömben, hogy a pisztolyával technikai gondjai adódtak, de pontosan ezt az információt érdemes továbbgondolni.
Aki eddig nem hallotta Gulyás Michelle nevét, jól teszi, ha elkezdi memorizálni. Mert bár Kállai Ákos női szövetségi kapitány az áment még nem mondta ki (mert még nem mondhatja ki) az olimpiai válogatásra, az UTE juniorkorú versenyzőjének tavaszi nagy sorozata után, bizony vétek lenne őt nem elvinni Tokióba.

Hogy miért?

Mert Gulyás Michelle nem csak a hazai erőviszonyokat rendezte át röpke öt hónap leforgása alatt, de a nemzetközi színtéren is szélvész sebességgel söpört végig. Mutatja ezt az áprilisi szófiai világkupaverseny aranya és most a székesfehérvári verseny eredménye is – pályafutása első világkupadöntőjén ugyanis bronzérmet szerzett!

Vélemény

Gulyás Michelle, a világkupadöntő bronzérmese

„Hihetetlenül örülök ennek a bronzéremnek, ami igazi csapatmunka eredménye. Nagy a bizalom köztem és az edzőim között. Jól láthatóan fog rajtam az a munka, amit végzünk és ez érződik most már versenyről versenyre. Ez a fejlődés nekem is sokkal nagyobb motivációt ad mind az edzéseken, mind a versenyeken. Úgy érzem, sokkal nagyobb a tűz bennem, mint korábban.”

Tibolya Péter, Gulyás Michelle edzője

„Fantasztikus ez a nő, örülök, hogy vele dolgozhatok, szinte minden versenyen elképeszt valamivel. Nagyon jó úton járunk a felkészüléssel, minden edzésen alázatos és minden versenyre úgy össze tudja szedni magát, ahogyan egy profinak kell. Versenyről versenyre egyre érettebb, most a futásával döbbentett meg, hiszen az utolsó nyolcszáz méteren ment rá a boly, de végig tartani tudta magát. Fontos versenyen lett most dobogós, az olimpiai kvalifikációból már nem tud kiesni, de számunkra nem ez a végállomás.”


Tibolya Péter tanítványa ismét olyan fókuszált napot produkált, amelyre csak a legnagyobbak képesek, a második helyről rajtolhatott a laser runban, amelyben még azt is sikerült „túlélnie”, hogy pisztolyával technikai gondjai adódtak, s a mezőny ráfutott a harmadik körben. Ám ahogyan már sokszor láthattuk tőle, nem adta könnyen a bőrét, fantasztikus futással dolgozta le a hátrányát, s a végén a német Anika Schleu-jal nagy csatát vívva a harmadik helyet szerezte meg.

A célban Gulyás Michelle mosolyán látható volt: ennek a minicsatának az elvesztését most a „fene se bánja”.

Hogy miért?

Mert tökéletes fegyverrel bizony az aranyért csatázott volna, s talán már a zsigereiben érzi, az eszével tudja, hogy a befektetett munka Tokióban nagyon sokat érhet.

„Mosolygok, mert ez a teljesítmény bizony nagyon ígéretes az év második felére nézve. Pláne, hogy Michelle edzője, Tibolya Péter azzal az információval szolgált az immént, hogy elromlott Michelle pisztolya. Ez jelen helyzetben rossz, de nagyon is jó hír, mert azt jelenti: sokkal nagyobb tartalék van Gulyás Michelle-ben a laser run során. Nem sokkal kapott ki, vagyis, ha az a pisztoly rendben van és úgy lő, ahogy az első sorozatban, akkor az aranyért futott volna most is. Sokan faggatnak már Michelle olimpiai indulásával kapcsolatosan, amelyről azonban egyelőre nem lehet kijelenteni semmit. De azt mindenki tudja és látja, hogy a legjobb formábn lévő magyar versenyző, nehéz lenne elé bárkit tenni, hiszen világkupaversenyt nyert, világkupadöntőn harmadik lett, és folyamatosan fejlődik és javul. Nem csak az egyes számokban, hanem taktikailag is a legnagyobbak közé csatlakozott!” - fogalmazott Kállai Ákos női szövetségi kapitány.

VILÁGKUPADÖNTŐ, SZÉKESFEHÉRVÁR

Nők:1. Kate French (brit) 1384, 2. Schleu (német) 1378, 3. Gulyás Michelle (magyar) 1376 (vívás: 21/226+2, úszás: 2:13.20/284, lovaglás: 293, laser run: 12:09/571), ...21. Guzi Blanka (magyar) 1322 (11/166, 2:19.09/272, 292, 11:48/592), ...35. Alekszejev Tamara (magyar) 1041 (19/214+2, 2:20.98/269, 0, 12:24/556)

Langherer nagy menetelése
A német Rebeka Langherer a csütörtöki alapvívást elpuskázta, mindössze 13 győzelmet szedett össze a páston, majd a pénteki folytatásban a bónuszvívás során ugyanennyi pontot jegyezhetett fel 178 pontja mellé, hiszen sorozatban 13 riválisának adott tust. Hogy ki állította meg a nagy menetelést? Természetesen egy magyar öttusázó, Alekszejev Tamara. Langherer ettől függetlenül boldogan hagyta el a pástot, hiszen ez az eredmény ebben a számban több mint valószínű, hogy felér egy nem hivatalos világcsúccsal. Alekszejev Tamara azonban a nap végén nem örülhetett, lovaglásban kicsengették, nulla pontos lett, így a 35. helyen zárt, míg a harmadik magyar, Guzi Blanka a 21. helyet szerezte meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik