Öttusa: Köszönet a magyaroknak! – Nemzeti Sport-cikkre reagált a francia klasszis

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.11.28. 21:25
null
Valentin Belaud a budapesti célban (Fotó: Nemzeti Sport)
Saját honlapján mondott köszönetet lapunk, a Nemzeti Sport szakírójának a 2019-es, Budapesten megrendezett öttusa-világbajnokság aranyérmese, a francia Valentin Belaud.

 


„Micsoda boldogság arra ébredni, hogy egy magyar újságíró, Lipiczky Ágnes egész hosszú cikket szentelt nekem – írja Valentin Belaud a magyarul írott címmel („Köszönet a magyaroknak!”) kezdődő rövid reagálásában. – Az öttusa 2024-es olimpiára tervezett formátumáról mondtam el neki a véleményemet, amelyet hamarosan megosztok majd veletek is. Mindenesetre ő elég fontosnak és érdekesnek tartotta az álláspontomat ahhoz, hogy megismertesse az olvasóival is.”

VALENTIN BELAUD POSZTJA
VALENTIN BELAUD POSZTJA

 

„Tudni kell, hogy Magyarországon kiemelt sportként tekintenek az öttusára – folytatja a francia sportember. – Egészen fiatalon szembesültem az öttusa iránti ottani rajongással, és az álmom az, hogy egyszer a világ minden országában így tekintenek majd a sportágamra. Büszke vagyok arra, hogy 2019-ben ott, a világ legjobb és leghozzáértőbb közönsége előtt lehettem világbajnok, ott, ahol előttem oly sok nagy bajnoknak tapsoltak már. Alig várom, hogy jövőre, a Covid utáni első világkupaversenyen ismét ott versenyezhessek.”

A NEMZETI SPORT NOVEMBER 27-I SZÁMÁBAN MEGJELENT CIKK IDE KATTINTVA OLVASHATÓ EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik