Munkatársunktól 2022.05.14 14:58 Frissítve: 2022.05.14 15:12

NS-jótékonyság: háromszáz ukrán cselgáncsozót fogadtak be a magyarok

Széles körű összefogással, a Nemzetközi Cselgáncsszövetség (IJF) kezdeményezésére, a magyar szövetség szervezésében, valamint a magyar kormány hathatós támogatásával és segítségével háromszáz ukrán gyermek érkezett hazánkba.

Háromszáz ukrán cselgáncsozót fogadtak be a magyarok

 

Az IJF által koordinált No Borders (Nincsenek határok) akció egyre több olyan klubot fog össze, amelyek szeretnének hozzájárulni a menekülteket segítő erőfeszítésekhez, miközben az IJF rendszeres kapcsolatban áll más szervezetekkel is a segítségnyújtás optimalizálása érdekében. Ennek keretében csaknem háromszáz fiatal versenyző – akik közül sokan elvesztették otthonukat –, kapott esélyt új életre azzal, hogy a napokban Magyarország befogadta őket. Marius Vizer, az IJF elnöke elmondta, az akció kézzelfogható példája azoknak a cselgáncsértékeknek, amelyek minden törekvésében vezérlik a nemzetközi szövetséget: „Örülök, hogy biztonságos környezetet tudunk kínálni ezeknek a gyerekeknek és fiataloknak, ahol normális életet élhetnek, és továbbra is a dzsúdóra koncentrálhatnak, amíg a hazájukban nem javul a helyzet.”

Az elnök hozzátette, hálás a magyar kormánynak és a honi szövetségnek a támogatásért, s hogy továbbra is lenyűgözi az a szolidaritás, amely Magyarországon minden ukrán menekült iránt megmutatkozik. Tóth László, a honi szövetség elnöke pedig kifejtette, hogy a háromszáz befogadott fiatal 7 és 17 év közötti sportoló, akiket húsz felnőtt edző is elkísért, ami nagyon fontos lépés, mert túlmutat a pénzügyi segítségnyújtáson, s így életek megmentéséről, a biztonságukról és a jövő támogatásáról beszélünk.

„Ukrajnából fogadunk gyerekeket. Az ötlet Marius Vizeré volt, és az ő hivatala koordinálta.”

2022.05.16 18:12:37

Egyéb egyéni K. B.

Pályafutása legnagyobb sikerét érte el a Romániában rendezett Eb-n, ráadásul először indult a 65 kg-os kategóriában.

2022.05.16 15:09:10

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

Csak a reptérparancsnok tilalmán múlt, hogy Besenyei Péter nem volt a lezuhant gép utasai közt.

2022.05.14 09:04:40

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A kétszeres olimpiai bajnok sportoló páratlan technikával verte meg többször a világ legjobbjait.

2022.05.13 12:16:14

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

„Gyakran ülök kerékpárra is, és éppen e miatt örülök a Giro d'Italia hazai eseményeinek.”