Női ökölvívó-vb: türelmesen várjuk az első győzelmet

L. PAP ISTVÁNL. PAP ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2023.03.19. 13:31
null
A 22 éves Hámori Luca (jobbra) minden pontozónál nyert menetet, mégis kiesett 0:5-tel (Fotó: Árvai Károly)
Az Újdelhiben zajló női ökölvívó-világbajnokságon Hámori Luca és Szeleczki Lilla is búcsúzni kényszerült.

Mindössze 250 ezren laknak Újdelhiben, de az adat csalóka, mert a nagy Delhin belül létrehozott kormányzati központot egy lüktető 28 milliós metropolisz öleli körül. Ezen belül szinte elvesznek a női bunyósok, akik az IBA világbajnokságán harcolnak az érmekért – és véletlenül sem az olimpiai
kvótákért, hiszen a NOB semmilyen közösséget sem vállal a páriaként (az indiai hindu vallású társadalomban a legalsó társadalmi kaszt...) kezelt Nemzetközi Ökölvívó-szövetséggel.

Szombaton Hámori Luca  (66 kg) a thaiföldi Janjaem Suwannapheng ellen kifejezetten színvonalas, ám vesztes meccset bokszolt. A 22 éves kőszegi lány valamennyi pontozónál nyert menetet, ráadásul mindhárom három percre jutott olyan, aki őt látta jobbnak, de a lényegen ez nem változtat: a thaiföldi 5:0-val jutott a 16 közé. A 19 éves csepeli Szeleczki Lilla (48 kg) az esti programban a marokkói Jaszmin Muttaki ellen lépett ringbe, és egyhangú pontozással ő is búcsúzott az újdelhi vb-től.

Vasárnap a fogyatkozó, eredetileg nyolctagú magyar csapatból Mezei Petra (50 kg) a Puerto Ricó-i Krystal Rosado, Szűcs Szabina (57 kg) pedig a brazil Jucielen Romeu ellen húz kesztyűt, egyaránt a 16 közé jutásért. 

VILÁGBAJNOKSÁG, NŐK, Új-DELHI
A 16 közé jutásért. 48 kg. Muttaki (marokkói)–Szeleczki Lilla p. gy. (5:0). 66 kg.   Suwannapheng (thaiföldi)–Hámori Luca p. gy. (5:0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik