V. J.
2023.10.02 15:30 Frissítve: 2023.10.02 15:51

MOB: mostantól nem kell választani az élsport és a tanulás, illetve a munka között

Tanulás vagy sport? Munka vagy sport? Mostantól nem kell választaniuk az élsportóknak, mert a Magyar Olimpiai Bizottság új Kettőskarrier-programjának köszönhetően mindkettőben sikeresek lehetnek – népszerűsíti új kezdeményezését honlapján a MOB.

 

Illusztráció: MOB


„Az utóbbi évek statisztikái azt mutatják, hogy az utánpótlás-versenyeken nagy sikereket elérő sportolók 16 és 18 éves koruk között nagy számban fejezik be pályafutásukat, mert választásra kényszerülnek, és a munka vagy az egyetemi tanulmányok mellett döntenek. Az élsport ezzel mindenképp veszít, méghozzá sokat” –
indokolta az új program elindítását a Magyar Olimpiai Bizottság, amely lehetővé teszi a sportolók számára pályafutásuk folytatását.

A program mentálist segítséget nyújt, segíti a sportteljesítmény fokozását, támogatja a tanulást, valamint a második karrier építését.

További részletek a MOB honlapján olvashatóak.

2023.12.08 13:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szertornában a gerendát kedvelte, úszóként a váltót – ma is inspirálja a sport közösségteremtő ereje.

2023.12.06 17:14:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A játszótér köré húzott futópályán szuszogva-lihegve araszoló kocasportoló is legfeljebb csak érti, mintsem a tulajdon bőrén érzi, mennyi lemondásból és nevetséges kompromisszumból áll össze egy olimpiai részvétel kiharcolása – főleg a saját mindennapi kínszenvedéseivel összehasonlítva. És akkor még csak egyetlen olimpiai szereplésről beszéltünk, nem a nyolcadikról. Merthogy a tőrvívó Mohamed Aida történetesen erre készül, a nyolcadik ötkarikás részvételre.

2023.12.04 22:28:06

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A legmagasabb szinten összezárt és összefogott a sportág.