MOB: az elnökség és tagság többsége Kulcsár Krisztián ellen

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.12.22. 22:25
null
Kulcsár Krisztián (Fotó: Sipeki Péter/Kelet Magyarország)
Lapunk hétfőn úgy értesült, a Magyar Olimpiai Bizottság bizalmi szavazást indítványoz Kulcsár Krisztián személyéről. A Magyar Nemzet információi szerint az elnökség és a tagság többsége az elnök ellen voksolna.

 

Mint a Nemzeti Sport korábban többször is beszámolt róla, az elmúlt időszakban a magyar sport szereplői és a MOB-tagság köreiben egyre többen nehezményezték a szervezet elnöke, Kulcsár Krisztián vezetési stílusát és ellentmondásos törekvéseit. Mint megírtuk, a közgyűlés létszámának drasztikus csökkentésével több olimpiai bajnokot és legendás sportolót söpörtek ki a MOB-ból, ráadásul az új alapszabály szerint a tagok jelentős részét ezentúl az elnökség jelölte volna.

Úgy tűnik, a népszerűtlen intézkedések nem maradnak következmények nélkül, a Magyar Nemzet legalábbis szerdán úgy értesült, hogy a 14 tagú elnökségből nyolcan, köztük a két alelnök (könnyen kikövetkeztethető, hogy Deutsch Tamásról és Schmidt Gáborról van szó) az elnököt lemondásra felszólító nyilatkozatot írtak alá, a tagság többsége pedig a december 30-ra összehívott rendkívüli közgyűlés előtt deklarálta, az elnök ellen voksol, ha szavazásra bocsátják a kérdést. A lap kitér rá, hogy Kulcsár Krisztiánnak azért lehetett fontos ilyen korai időpontra összehívni a küldötteket, mert így már nem jelenthetik be új tag delegálását az érintett sportszövetségek, ő viszont még mindenképp a MOB – vívószövetség által delegált – tagja lesz.

Az ügy azonban állítólag új fordulatot vett, amikor a meghívó kiküldését követő napon az 51 tagú közgyűlés jóval több mint fele aláírt egy közös nyilatkozatot, amelyben kijelenti, a december 30-i közgyűlésen az elnök visszahívására szavaz. Ez gyakorlatilag egyet jelentene a 2017 óta regnáló, 2020 júniusában újraválasztott Kulcsár bukásával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik