MTI 2020.08.12 10:18 Frissítve: 2020.08.12 18:17

Koronavírus: elhalasztották a varsói asztalitenisz Eb-t

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották a szeptember 15-20-ra kiírt varsói asztalitenisz Európa-bajnokságot.

A halasztás határozatlan időre szól (Fotó: Földi Imre)

A kontinentális szövetség (ETTU) közleménye szerint az ismételten növekvő európai megbetegedések, az utazási korlátozások és a különböző országokban érvényben lévő karanténszabályok miatt döntött így. A lengyel szövetség megértette és elfogadta a halasztást.

Ronald Kramer, az ETTU elnöke jelezte, hogy a játékosok, az edzők, a hivatalos személyek és az önkéntesek egészsége mindennél fontosabb, és nem lett volna fair az Eb, ha nem mindenki tudott volna rajta részt venni.

Az Eb új időpontját később jelölik ki.

Muskó Péter, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya az M1 aktuális csatornának elmondta: belső információkat már korábban is hallhattak az Eb esetleges elhalasztásáról, ami „a nagy felkészülésben lévő” csapatát is rosszul érintette.

„Próbáltuk úgy összerakni a programunkat, hogy a motiváció megmaradjon. Most Németországban készülünk edzőpartnerekkel, korábban már jártunk az osztrák válogatottnál, a horvátokat pedig mi láttuk vendégül. A felkészülésünk tehát elég színes. Jobb híján barátságos találkozókat próbálunk leszervezni olyan nemzetekkel, ahol hasonlóan jó a vírushelyzet, mint nálunk. Ezen kívül abban bízunk, hogy legalább a nemzeti bajnokságok a tervek szerint elindulnak” – közölte. Csapatából az osztrák és a francia bajnokságban is szerepelnek, előbbi szeptember 5-én, utóbbi 19-én kezdődik.

Az Eb-n kvótákat lehet szerezni a jövő évre halasztott tokiói olimpiára, de a változás miatt a férfiak szakvezetője nem tud semmi biztosat lehetőségeikről.

„Annyit közölt a nemzetközi szövetség, hogy az elmaradt olimpiai kvalifikációs versenyeket későbbi időpontban megrendezik, de hogy mikor és hol, egyelőre semmit nem tudni” – mondta. Hozzátette: jelenleg állnak és várják, hogy konkrétumok is elhangozzanak, mert addig a B, illetve a C tervüket sem tudják elkészíteni.

2020.11.30 07:04:44

Egyéb egyéni BOBORY BALÁZS

„A fináléban ő egyenlített a bolgárok ellen, volt két gólpassza is, sokat tett a 4–1-es sikerért.”

2020.11.30 15:21:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A százötven éve született Tatich Péterről nem született összefoglaló írás – eddig…

2020.11.29 23:13:55

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem tud(hat)juk, van-e a klasszisokban félelem. Általánosítani nem lehet, de biztos akad jó néhány olimpikon, akinek nem feltétlenül elég, hogy a szervezetek, hatóságok derűlátók, megesett már az emberiség történelme során, hogy a »hivatal« tévedett.

2020.11.25 13:03:43

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pénteken lenne 80 esztendős Bruce Lee, aki még 33. születésnapja előtt elhunyt 1973 júliusában.

2020.11.22 08:26:48

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Másfél éve még nem tudta volna elsorolni az Aranycsapat névsorát, most elmondja egy szuszra.