Karate: Tadissi Martial hajszállal maradt le az olimpiáról

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.06.11. 21:34
null
Tadissi Martial közel került a kvótához (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)
A legeredményesebb magyar karatésok közé tartozó Tadissi Martial bejutott a legjobb négy közé küzdelmi kategóriájában a párizsi olimpiai kvalifikációs torna pénteki nyitónapján, de a végjátékban negyedikként zárt, így nem jutott ki az ötkarikás játékokra.

Az ötkarikás játékokon Tokióban bemutatkozó sportág utolsó kvótaszerző viadalán az UTE 67 kilogrammos, 29 éves versenyzője – a honi szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint – öt győzelmet aratva harcolta ki a továbblépést az esti négyes döntőbe. A világbajnoki ezüstérmes, négyszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar karatéka és három riválisa a fináléban körmérkőzést vív egymással, és közülük hárman lehetnek ott a tokiói olimpián.

A körmérkőzések során az UTE sportolója először alulmaradt a jordán Almasatfa ellen, majd pont nélküli döntetlenre végzett az elődöntőben egyszer már simán legyőzött azeri Farzalijevvel. A mindent eldöntő utolsó csatában a török Samdan is nyert Tadissi ellen, aki ezzel a négyes utolsó helyén végzett, és így lecsúszott az ötkarikás részvételről.

„Igazából megtettem mindent, amit lehet. Sajnálom, hogy a négyből a háromba már nem sikerült bejutnom. A selejtezők során jól éreztem magam, de úgy látszik, hogy ezt a körmérkőzéses lebonyolítást még szoknom kell” – mondta a versenyt követően Tadissi Martial.

 

A 96 ország csaknem félezer versenyzőjét felvonultató franciaországi kvalifikáció magyar indulói közül még ketten léptek tatamira pénteken: női formagyakorlatban Sterck Laura a 27. lett, míg női küzdelemben az 55 kilósok között Molnár Réka az első fordulós meccsén szoros csatában alulmaradt fehérorosz ellenfelével szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik