PATAI GERGELY
2023.03.23 11:38 Frissítve: 2023.03.23 11:53

Jótékonyság: hat és félmillió forint gyűlt össze a Bajnokok a bajnokokért aukció során

Sikeresen zárult a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága támogatásával megvalósuló Bajnokok a bajnokokért jótékonysági aukció, amelynek kedvezményezettje a WonderFlora & CMT Alapítvány volt.

Baji Balázs (balról), Batházi Tamás és Szabó Gabriella (Fotó: Földi Imre)


A Bajnokok a bajnokokért jótékonysági árverés során húsz értékes relikviára licitálhattak a sportszeretők, neves magyar sportolók álltak olyan különleges tárgyakat ajánlottak fel, amelyeket pályafutásuk meghatározó pillanataiban viseltek. A kampányzáró sajtótájékoztatón Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta, a kezdeményezés nyomán hat és félmillió forint gyűlt össze. Az ügyet a Nemzeti Sport is támogatta az első pillanattól kezdve, míg a Sportrádió élő adásában két óra alatt kétmillió forint adomány érkezett.

„Nagyon sikeres aukción vagyunk túl, a magyar sportolók, sportszeretők ismét bizonyították, hogy képesek összefogni egy jó ügy értekében – hangsúlyozta Schmidt Gábor. – Köszönettel tartozunk az egyedi értéktárgyakat felajánló sportolóknak, a licitálóknak, az árverést támogatóknak. Voltak olyan szervezetek, mint a Magyar Labdarúgó-szövetség, amelyek adományozóként álltak a kezdeményezés mellé. A sportért felelős államtitkárság minden olyan ügyet támogat és segít, amely a magyar sportot előre viszi. Ilyen az élsport, az utánpótlás-nevelés, valamint természetesen a jótékonyság is.”

A Bálna Budapest kulturális központban megrendezett csütörtöki eseményen Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó és Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó is személyesen adta át relikviáját a nyertes licitálónak, Batházi Tamás olimpikon úszónak. A magyar vízilabda-válogatott kapusa, Vogel Soma aláírt sapkájáért zajló árverést a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Merész András nyerte meg.

„Első hívásra nagy örömmel csatlakoztam a kezdeményezéshez, mert nemes célt szolgált – mondta Baji Balázs, aki nemcsak relikviát ajánlott fel, hanem tevékenyen részt is vett a kampányban. – Sportolóként a pályán kívül is segíteniük kell szebbé, jobbá tenni nehéz sorsú embertársaink életét. A felajánlott rajtszámomat nagy értéknek tartom, boldog vagyok, hogy új gazdára talált, és ezzel is hozzájárulhattam az alapítvány céljainak eléréséhez.”

A WonderFlora & CMT Alapítvány elnöke, Varga Zsuzsanna kiemelte, az aukció alatt befolyt összeget az áprilisi I. Nemzetközi Interdiszciplináris Neuromuszkuláris Konferencia megrendezésére, valamint az alapító Drávucz Rita CMT-betegséggel küzdő kislánya, Flóra rekonstrukciós ortopédiai műtétére fordítják. Az alapítvány fontos célja, hogy közösséget formáljon a betegségben érintettek körében – ebben is segített a jótékonysági árverés.

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.

2023.05.25 15:33:37

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A gazdasági, társadalmi, kulturális háttér fellebbentése segít megismerni az ok és okozati összefüggéseket.