NS-jótékonyság: két óra alatt kétmilliós adomány gyűlt össze a Sportrádióval

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.03.01. 09:20
null
A Sportrádió vendége volt Drávucz Rita és lánya, Flóra
Ahogy arról beszámoltunk, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága támogatásával Bajnokok a bajnokokért elnevezésű jótékonysági aukció indult, amelynek kedvezményezettje a WonderFlora & CMT Alapítvány. Neves magyar sportolók különleges tárgyakat ajánlottak fel licitálásra, amelyeket pályafutásuk egy-egy különleges pontján viseltek. Az ügyet a Nemzeti Sport és s Sportrádió is támogatta az első pillanattól kezdve.

A kedvezményezett WonderFlora & CMT Alapítvány alapítója Drávucz Rita 4. helyezett olimpikon, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, akit CMT-vel diagnosztizált kislánya, Flóra esete ösztönzött arra, hogy szervezett formában képviselje a betegségben érintett családok ügyét.

A liciten szereplő ereklyék között volt többek között Baji Balázs aláírt rajtszáma, amelyet akkor viselt, amikor a 2017-es vb bronzérmet nyert. Emellett licitálni lehetett többek között Szoboszlai Dominiknak a Real Madrid elleni győztes mérkőzésen viselt mezére, valamint Schäfer András, Hanga Ádám és Romelu Lukaku mezére is.

A gyűjtés utolsó két órájában Szegő Tibor műsorvezető vendége volt Drávucz Rita mellett a kuratórium elnöke, Varga Zsuzsa, a sportállamtitkárság kommunikációs igazgatója, Tihany Viktor és kreatív vezetője, Szedmák Zita is.

A Sportrádió fennállásának egyik legmeghatóbb pillanata volt kedd este 20.00-kor, amikor a licitálás lezárult. Két óra alatt fantasztikus összeg, kétmillió forint gyűlt össze. A műsor végén Drávucz Rita megköszönte mindenki munkáját és felajánlását, aki hozzájárult ehhez az összefogáshoz. Hozzátette, a Bajnokok a bajnokokért gyűjtés teljes összegéről egy későbbi eseményen számolnak be.

Zárszóként Rita kislánya, – a stúdióban végig segédkező – Flóra is megszólalt: „Szeretnék mindent megköszönni.”

A műsor utolsó tíz percét ide kattintva hallgathatja meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik