Jótékonyság: hat és félmillió forint gyűlt össze a Bajnokok a bajnokokért aukció során

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 11:38
null
Baji Balázs (balról), Batházi Tamás és Szabó Gabriella (Fotó: Földi Imre)
Sikeresen zárult a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága támogatásával megvalósuló Bajnokok a bajnokokért jótékonysági aukció, amelynek kedvezményezettje a WonderFlora & CMT Alapítvány volt.


A Bajnokok a bajnokokért jótékonysági árverés során húsz értékes relikviára licitálhattak a sportszeretők, neves magyar sportolók álltak olyan különleges tárgyakat ajánlottak fel, amelyeket pályafutásuk meghatározó pillanataiban viseltek. A kampányzáró sajtótájékoztatón Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta, a kezdeményezés nyomán hat és félmillió forint gyűlt össze. Az ügyet a Nemzeti Sport is támogatta az első pillanattól kezdve, míg a Sportrádió élő adásában két óra alatt kétmillió forint adomány érkezett.

„Nagyon sikeres aukción vagyunk túl, a magyar sportolók, sportszeretők ismét bizonyították, hogy képesek összefogni egy jó ügy értekében – hangsúlyozta Schmidt Gábor. – Köszönettel tartozunk az egyedi értéktárgyakat felajánló sportolóknak, a licitálóknak, az árverést támogatóknak. Voltak olyan szervezetek, mint a Magyar Labdarúgó-szövetség, amelyek adományozóként álltak a kezdeményezés mellé. A sportért felelős államtitkárság minden olyan ügyet támogat és segít, amely a magyar sportot előre viszi. Ilyen az élsport, az utánpótlás-nevelés, valamint természetesen a jótékonyság is.”

A Bálna Budapest kulturális központban megrendezett csütörtöki eseményen Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó és Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó is személyesen adta át relikviáját a nyertes licitálónak, Batházi Tamás olimpikon úszónak. A magyar vízilabda-válogatott kapusa, Vogel Soma aláírt sapkájáért zajló árverést a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Merész András nyerte meg.

„Első hívásra nagy örömmel csatlakoztam a kezdeményezéshez, mert nemes célt szolgált – mondta Baji Balázs, aki nemcsak relikviát ajánlott fel, hanem tevékenyen részt is vett a kampányban. – Sportolóként a pályán kívül is segíteniük kell szebbé, jobbá tenni nehéz sorsú embertársaink életét. A felajánlott rajtszámomat nagy értéknek tartom, boldog vagyok, hogy új gazdára talált, és ezzel is hozzájárulhattam az alapítvány céljainak eléréséhez.”

A WonderFlora & CMT Alapítvány elnöke, Varga Zsuzsanna kiemelte, az aukció alatt befolyt összeget az áprilisi I. Nemzetközi Interdiszciplináris Neuromuszkuláris Konferencia megrendezésére, valamint az alapító Drávucz Rita CMT-betegséggel küzdő kislánya, Flóra rekonstrukciós ortopédiai műtétére fordítják. Az alapítvány fontos célja, hogy közösséget formáljon a betegségben érintettek körében – ebben is segített a jótékonysági árverés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik