S. T. J.
2022.09.18 23:22 Frissítve: 2022.09.19 23:08

Interjú Marco Rossival; száz éve költözött a Megyeri útra az Újpest

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

• Marco Rossival készítettünk interjút a futballválogatott közelgő két Nemzetek Ligája-mérkőzése kapcsán. Az olasz szakember többek között arról is beszélt, hogy jó volt kicsit kikapcsolódni a nyáron, ám idővel már azon is gondolkodnia kellett, kivel pótolja a hiányzókat. Sallai Roland és Nagy Zsolt személyében ugyanis két olyan labdarúgóval nem számolhat Németország és Olaszország ellen, akik a Nemzetek Ligájában eddigi elért hét gólunkból összesen négyet szereztek. A szövetségi kapitány szerint ez nem a legjobb előjel. A kérdésre, kik játszanak a helyükön, diplomatikusan ennyit felelt:  pénteken Lipcsében kiderül...

• A Szent Benedek Röplabda Akadémiát hét éve alapították, az elmúlt idényben pedig bajnoki és kupaérmet nyert. Komáromi Móric, a klub elnöke lapunknak elmondta: szeretné, ha tíz év múlva a hazai érmek mellett már a nemzetközi porondon is letennék a névjegyüket. A klub fenntartója és tulajdonosa a Pannonhalmi Főapátság, az elnök is ott dolgozott marketing- és projektvezetőként. A várossal és a Magyar Röplabdaszövetséggel együttműködve határozták el, hogy beindítják a helyi sportéletet. A sikerekben főszerepük volt az olyan remek szakembereknek is, mint a Békéscsabát korábban két magyar bajnoki címhez vezető Kormos Mihály és az előző idényben a Veszprémmel az NB II-t megnyerő Fésüs Irén.

• Az Újpesti Torna Egyesület jól kihasznált sporttelepet és futballpályát tartott fenn az újpesti lakosság kedvelt pihenőkörnyezetében, a Népszigeten, ám költözésre kényszerítették a körülmények. A Magyar Folyam- és Tengerhajózási Részvénytársaság már 1917-ben megvásárolta a népszigeti sporttelepet, hogy a hatalmas területen hajógyárat építsen. Nem volt mit tenni, a város egyetlen, a Megyeri úton elterülő telkét engedte át a klubnak, hogy azon építse fel az új pályáját. Az átadásra száz éve, 1922. szeptember 17-én kerítettek sort, avatómeccsnek pedig elképzelni sem lehetett volna méltóbbat, mint egy UTE–FTC csatát.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.12.05 18:22:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Karthago frontembere a Ferencvárosban úszott és vízilabdázott, aztán jött az éneklés…

2022.12.04 08:37:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

December 8-án kerül a mozikba az ötszörös olimpiai bajnok tornász életét feldolgozó alkotás.

2022.12.02 13:55:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az adatokat idén először teljesen elektronikusan rögzítette a KSH. (x)

2022.12.01 14:49:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bokszszakember egykor profi gálákat szervezett, manapság az IBO megfigyelőjeként dolgozik.