MTI
B. A.
2023.02.08 14:32 Frissítve: 2023.02.08 15:08

Íjászat: a földrengés miatt hat nappal később kezdődik az Eb

A Törökországot és Szíriát sújtó földrengés miatt hat nappal elhalasztották az íjászok fedett pályás Európa-bajnokságának rajtját.

Hat nappal elhalasztják az íjászok Európa-bajnokságát (Fotó: Getty Images)

 

A kontinensviadalt február 19. és 24. között rendezik meg a törökországi Samsunban – adta hírül a sportág európai szövetsége. Ugyanakkor a Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) a több ezer áldozatot követelő földmozgások után úgy döntött, hogy lemondja a 2023-as téli Gymnasiadét. A 16-18 éves diákok korosztályos világversenyét február 11. és 19. között Erzurum török városban bonyolították volna le.

A természeti csapásban a legfrissebb adatok szerint több mint 8500-an hunytak el, köztük több sportoló is. A Nemzetközi Birkózószövetség értesülései szerint hét hazai birkózó halt meg és többen eltűntek Kahramanmarasban, ahol U20-as szabadfogású nemzetközi tornát rendeztek. A versenyen résztvevő francia, koszovói és üzbég válogatott tagjai megmenekültek és már biztonságos zónába szállították őket – számolt be róla honlapján az UWW.

A Gaziantep Merinos élvonalbeli női röplabdacsapatának játékosa, Betül Coban Cakir és férje sem élte túl a természeti csapást. A török női kosárlabda-válogatott tagja, Nilay Aydogan és további legalább 15 sportoló ragadt a törmelékek alatt Malatya tartományban.

A török élvonalban szereplő Atakas Hatayspor, a Gaziantep FK és a másodosztályban érdekelt Malatyaspor labdarúgócsapatok játékosai közül többen meghaltak vagy eltűntek. Christian Atsut, a Hatayspor ghánai válogatott futballistáját sikerült kimenteni a romok alól, de a klub sportigazgatóját még 60 órával a katasztrófa után sem találták meg, míg Ahmet Eyüp Türkaslan, a Malatyaspor kapusa életét vesztette.

Törökországban a sporteseményeket, bajnokságokat felfüggesztették, így az első osztályú labdarúgó-bajnokságot is. A futballidényt a tervek szerint február 17-től folytatják.

2023.03.29 13:15:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Vívók, kerékpárosok, kosarasok, futballisták dobták be a nevüket az országos hírnév levelesládájába.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”

2023.03.26 09:23:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2003. március 26-án hunyt el a már-már polihisztor rádióriporter. Rá emlékezünk.