K. T. I. 2021.12.15 10:09 Frissítve: 2021.12.15 12:59

Gyász: szívelégtelenség miatt elhunyt az FTC 17 éves párbajtőrözője

Gyászol a magyar vívósport. Tizenhét évesen, szívelégtelenség miatt váratlanul elhunyt Debreczeni Ákos, az FTC párbajtőrözője, aki alig több mint két hete még a juniorbajnokságon szerepelt.

Iskolájában így emlékeztek meg Debreczeni Ákosról (kkg.hu)

 

„Az iskolai testnevelésórán lett rosszul Ákos, leállt a szíve, kórházba szállították, napokig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni” – tájékoztatta a gyászhírt közlő Magyar Vívószövetséget Kovács Attila, aki éveken keresztül a mestere volt Debreczeni Ákosnak. A 17 éves vívó hat esztendeje valamennyi korosztályos viadal állandó résztevője volt, csapatban több helyezést is szerzett az OVSE-vel, az ősztől ferencvárosi színekben versenyzett.

A szövetség honlapja hozzátette, az FTC-s párbajtőrözők fontolgatták az országos bajnokságtól való visszalépést, ám végül úgy döntöttek, hogy azzal tisztelik meg leginkább Ákos emlékét, ha pástra lépnek a hétvégén. 

„Múlt hét szerdán a pályán a játék, a mérkőzés, a küzdelem a győzelemért egy pillanat alatt átváltozott az életért folytatott küzdelemmé. Először három fantasztikusan bátor kollégám kezdte meg az újraélesztést, majd a mentők és a kórház orvosai folytatták az életmentést. És szombatig Ákos szervezete is küzdött az életéért. Sajnos nem sikerült. Ennyi az élet... a tanítványból, az osztálytársból, a barátból egy szempillantás alatt elillan. Hiábavaló volt minden küzdelem, reménykedés, az öröm a kezdeti jó híreknek. És mi, akik itt maradtunk, értetlenül állunk, hogyan történhetett ez meg” – búcsúzik a mindössze 17 évet élt vívótól iskolája, az újpesti Könyves Kálmán Gimnázium igazgatója, Szepesváry László.

2022.06.23 15:21:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A verseny fő mobilitási partnere idén is aktívan jelen lesz a balatoni térségben. (x)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.