I. SZ. 2020.12.05 10:13 Frissítve: 2020.12.05 10:21

FTC: az üldözött embertársakon segítenek a miniszerelnökséggel

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Ferencvárosi Torna Club és a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága – közölte honlapján az FTC.

Azbej Tristan államtitkár és Nyíri Zoltán, az FTC alelnöke (Fotó: fradi.hu)

A Hungary Helps Program elsődleges célja, hogy lehetővé tegye a fegyveres konfliktusok ártatlan elszenvedőinek a szülőföldön való megmaradását, vagy a mielőbbi visszatérését, de természeti és ember okozta katasztrófák esetén is támogatást ad a bajbajutottaknak. A program vallástól és etnikai hovatartozástól függetlenül nyújt támogatást, ugyanakkor kiemelt figyelmet fordít az üldözött keresztényeknek szerte a világon, akik a közel-keleti régió legnehezebb sorsú közösségeit alkotják, még a háború sújtotta területeken kívül is gyakori atrocitásoknak vannak kitéve – írja a fradi.hu.

A megállapodás szerint az FTC vállalja, hogy szervezett keretek között sportolási lehetőséget nyújt a hazánkban tartózkodó „Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak” alprogram hallgatói számára, emellett a klub kinyilvánította szándékát arra vonatkozóan, hogy sporteszközökkel segítsen azokban a régiókban, ahol a keresztény emberek üldöztetésnek vannak kitéve. Ezen felül segít az államtitkárságnak abban, hogy a program és az üzenete minél szélesebb körben ismert legyen.

A megállapodást az államtitkárság vezetője, Azbej Tristan államtitkár, valamint az FTC alelnöke, Nyíri Zoltán írta alá az FTC-MVM Sportközpontban.

„Az év elején keresett meg bennünket az államtitkárság, hogy részt vennénk-e a Magyarországon tanuló ösztöndíjas keresztény fiatalok sportolásának segítésében. Ekkor elindult egy beszélgetés, ami nagyon jól alakult, hamar kiderült, hogy hasonló a két szervezett értékvállalása” – idézi a közlemény Nyíri Zoltánt.

2021.01.24 07:53:15

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

„Rendkívüli teljesítménnyel hívták fel a világ figyelmét Trianon égbekiáltó igazságtalanságára.”

2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.