FTC: az üldözött embertársakon segítenek a miniszerelnökséggel

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 10:13
null
Azbej Tristan államtitkár és Nyíri Zoltán, az FTC alelnöke (Fotó: fradi.hu)
Együttműködési megállapodást kötött egymással a Ferencvárosi Torna Club és a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága – közölte honlapján az FTC.

A Hungary Helps Program elsődleges célja, hogy lehetővé tegye a fegyveres konfliktusok ártatlan elszenvedőinek a szülőföldön való megmaradását, vagy a mielőbbi visszatérését, de természeti és ember okozta katasztrófák esetén is támogatást ad a bajbajutottaknak. A program vallástól és etnikai hovatartozástól függetlenül nyújt támogatást, ugyanakkor kiemelt figyelmet fordít az üldözött keresztényeknek szerte a világon, akik a közel-keleti régió legnehezebb sorsú közösségeit alkotják, még a háború sújtotta területeken kívül is gyakori atrocitásoknak vannak kitéve – írja a fradi.hu.

A megállapodás szerint az FTC vállalja, hogy szervezett keretek között sportolási lehetőséget nyújt a hazánkban tartózkodó „Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak” alprogram hallgatói számára, emellett a klub kinyilvánította szándékát arra vonatkozóan, hogy sporteszközökkel segítsen azokban a régiókban, ahol a keresztény emberek üldöztetésnek vannak kitéve. Ezen felül segít az államtitkárságnak abban, hogy a program és az üzenete minél szélesebb körben ismert legyen.

A megállapodást az államtitkárság vezetője, Azbej Tristan államtitkár, valamint az FTC alelnöke, Nyíri Zoltán írta alá az FTC-MVM Sportközpontban.

„Az év elején keresett meg bennünket az államtitkárság, hogy részt vennénk-e a Magyarországon tanuló ösztöndíjas keresztény fiatalok sportolásának segítésében. Ekkor elindult egy beszélgetés, ami nagyon jól alakult, hamar kiderült, hogy hasonló a két szervezett értékvállalása” – idézi a közlemény Nyíri Zoltánt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik