MTI 2020.08.16 20:41

Evezés: esélyes kétpárok sikere az evezősök válogatóján

A férfiaknál és a nőknél is az esélyes egység bizonyult a legjobbnak kétpárban az evezősök Európa-bajnoki válogatóján vasárnap a Velencei-tavon.

 

A férfiaknál az Ács Kristóf, Bácskai Máté összeállítású váci egység a fináléban nagy csatában végzett a győri Papp Gergely, Szabó Márton duó előtt, míg a nőknél Preil Vivien és Gadányi Zoltána magabiztosan utasította maga mögé további három riválisát. Preil és Gadányi két hete az országos bajnokságon nem remekelt, de párosuk ezúttal hozta a kötelezőt.

A könnyűsúlyúaknál Turi Péter és Galcsó Vencel, valamint Csepel Zsófia és Abid Syham is nagy fölénnyel nyert.

A négyeseknél rendezett válogatónak a felnőttek Eb-részvétele szempontjából nem volt érintettje, ebben a hajóosztályban nem indulnak a magyarok Poznanban.

Szierer János, a felnőttek szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta: a hétvégi válogatón győztes egységek Eb-részvételére tesz majd javaslatot az elnökségnek, amely várhatóan kedden hozza meg erről a végső döntést.

„Több szempontból is nagyon fontos lenne, hogy minél több magyar egység és versenyző el tudjon indulni a poznani Eb-n. Egyrészt élsportolóként jelen helyzetben nagyon fontos motivációs tényező, hogy legalább azon az egy nagy nemzetközi versenyen ott legyenek, amelyet, reményeink szerint, tényleg sikerül megrendezni az idén” – nyilatkozta. „Másrészt az olimpiai pótkvalifikációs versenyeket illetően fontos szakmailag, hogy az edzők és a versenyzők is képet kapjanak arról, jelenleg hol a helyük abban a nemzetközi mezőnyben, amelynek fel kell mérni az erejét.”

A nemzetközi szövetség és a lengyel szervezők vasárnap erősítették meg, hogy rendkívül szigorú egészségügyi előírások betartása mellett október 9-11. között megrendezik a június elejéről elhalasztott kontinensbajnokságot.

2021.01.24 07:53:15

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

„Rendkívüli teljesítménnyel hívták fel a világ figyelmét Trianon égbekiáltó igazságtalanságára.”

2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.