Elismerés: Kossuth-díjat kapott a Puskás Aréna főtervezője

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.03.15. 12:26
null
Skardelli György a Puskás Arénában (Fotó: Szabó Miklós)
Skardelli György, a Puskás Aréna és a Papp László Budapest Sportaréna főtervezője Kossuth-díjas elismerésben részesült. A hivatalos ünnepi díjátadó a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

 

Az Ybl Miklós-díjas építész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja részére Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása során létrehozott, a funkcionalitást, a fenntarthatóságot és az esztétikumot tökéletesen ötvöző, a múltból átemelt és a kortárs építészeti értékeket összhangba hozó, a városkép egységét és sajátos jegyeit mindig szem előtt tartó tervezői-alkotói életműve elismeréseként kapta meg a díjat az indoklás szerint.

A 64 éves – 2009-ben Prima Primissima-díjas – Skardelli György 1980-ban szerzett diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán, azóta a Középület-tervező Vállalat (Zrt.) tagja, 1990 óta stúdióvezető. A kőszegi SOS Gyermekfalu, a Gandhi Alapítványi Gimnázium és tornacsarnok, a Knorr-Bremse Kutatóközpont, a pannonhalmi bencés főapátság fogadó épülete, valamint több magyar nagykövetség épületének tervezője, a Papp László Sportaréna koncepcióalkotó vezető tervezője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik