Darts-vb: Óriási hiba van a rendszerben, könnyű csalni – Van der Voort

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.12.31. 07:41
null
Vincent van der Voort szerint a PDC félvállról veszi a koronavírust (Fotó: Getty Images)
Nem elég szigorú a dartsvilágbajnokságot szervező PDC koronavírus-protokollja, állítja Vincent van der Voort, aki elsőként lépett vissza az idei versenytől pozitív teszt miatt. A holland dartsos szerint nagyon könnyen csalhatnak a játékosok.

A PDC nem tart központi ellenőrzéseket, a versenyzőknek maguknak kell elvégezniük a koronavírusteszjeiket. Bár így is több eset adódott az elmúlt napokban – Van der Voort mellett Michael van Gerwen és Dave Chisnall is visszalépett, míg az elsőként megfertőződő Raymond van Barneveld és Danny Noppert a kiesése után jelentette be, hogy pozitív lett a teszteredménye –, Van der Voort szerint lehetőség van arra, hogy valaki csaljon a tesztekkel.

„Még Barney esete előtt hallottunk olyan pletykákat, hogy néhányan a pozitív tesztjük ellenére versenyben maradtak – mondta Van der Voort a holland De Telegraafnak. – Nem szokatlanok az ilyen szóbeszédek egy nagy verseny alatt, de azért erre tényleg oda kellene figyelni. Ha tényleg igazak voltak a pletykák, akkor óriási hiba van a rendszerben. A felelősség közös, de elsősorban azé, aki azt gondolta, ez így rendben lesz.”

Van der Voort tudta, hogy bajban lesz, mert Van Barnevelddel másfél órát edzettek együtt, mielőtt honfitársa pozitív mintát adott. Aztán Peter Wright mondta, hogy nem lepte meg Van Gerwen visszalépése, hiszen a hollandok együtt töltötték a karácsonyt.

Van der Voort szerint a PDC túl lazán kezeli a teszteléseket.

„Senki sem tudja, hogy a tesztet valóban te csináltad, miközben az év legfontosabb versenyén vagyunk. A PDC helyében legalább azt megtenném, hogy az összes tesztet felügyelje valaki, így már hitelesebbé válna az egész folyamat. Ami most van, az könnyen lehetőséget ad a csalásra” – szögezte le Van der Voort.

A holland örül neki, hogy többek között a világelső Gerwyn Price – aki pozitív tesztje miatt az idei Premier League-től kényszerült visszalépni – is nemtetszésének adott hangot, és a vb hátralévő részének elhalasztását sürgette.

„Kedves Gerwyntől, hogy elmondja a véleményét, tisztelem ezért. Persze mindenki tudja, hogy nem lehet elhalasztani a vébét, a szurkolók megvették a jegyüket, a helyszín a következő hetekre, hónapokra le van foglalva, és a tévétársaságoknak is most kell a műsor” – mondta Van der Voort.

A vb január 1-jén, 13.30-kor folytatódik két negyeddöntővel (James Wade–Mervyn King és Luke Humphries–Gary Anderson).

DARTS
PDC-DARTSVILÁGBAJNOKSÁG, LONDON

A NYOLCADDÖNTŐ EREDMÉNYEI
Gerwyn Price (walesi, 1.)
–Dirk van Duijvenbode (holland, 17.) 4:1
Jonny Clayton (walesi, 8.)–Michael Smith (angol, 9.) 3:4
James Wade (angol, 4.)–Martijn Kleermaker (holland) 4:0
Raymond Smith (ausztrál)–Mervyn King (angol, 21.) 3:4

Peter Wright (skót, 2.)–Ryan Searle (angol, 15.) 4:1
Alan Soutar (skót)–Callan Rydz (angol) 1:4
Chris Dobey (angol, 30.)–Luke Humphries (angol, 19.) 3:4
Gary Anderson (skót, 6.)–Rob Cross (angol, 11.) 4:3

A NEGYEDDÖNTŐ (január 1.) PÁROSÍTÁSA (ágrajz szerint)
Gerwyn Price (walesi, 1.)–Michael Smith (angol, 9.)
James Wade (angol, 4.)–Mervyn King (angol, 21.)

Peter Wright (skót, 2.)–Callan Rydz (angol)
Luke Humphries (angol, 19.)–Gary Anderson (skót, 6.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik