Darts PL: megállíthatatlan volt Durrant, övé a 2020-as serleg

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 23:23
null
Glen Durrant úton a győzelem felé (Fotó: Getty Images)
Az alapszakaszt is az élen záró 49 esztendős Glen Durrant nyerte meg a darts Premier League 2020-as kiírását. A BDO háromszoros világbajnoka honfitársát, a 20 évvel fiatalabb Nathan Aspinallt múlta felül a fináléban. Az elődöntőben elvérzett mindkét még állva maradt PDC-világbajnok, Gary Anderson és a jelenlegi vb-címvédő Peter Wright.

 

Durrant szeptember elején remek alapszakaszt zárt le, még úgysem került veszélybe a pontversenyben elfoglalt összesített első helye, hogy az utolsó négy fordulóban nem tudott győzni aktuális ellenfeleivel szemben.

A Coventryben tartott playoffkörben viszont így sem volt könnyű dolga – a legjegyzettebb nemzetközi dartsbajnokságban kinek lenne? – a kétszeres PDC-világbajnok Gary Anderson csupán döntő legben, 10–9-re kapott ki Durranttól.

A másik elődöntőben is egy skót világbajnok és egy feltörekvő angol csapott össze – ezúttal az alacsonyabban rangsorolt Nathan Aspinall jött ki jobban a csatából, 10–7-re legyőzte az évet pályafutása első PDC-világbajnoki aranyérmével kezdő Peter Wrightot.

Jöhetett a finálé a két angol között, ahol Durrant azonnal hozta a kezdését, s innentől mindig lépéselőnyben is volt húsz évvel fiatalabb riválisával szemben. Érdekesség, hogy az első 13 legben egyik fél sem bukta el a kezdését, az első hátsópályás sikerre 7–6 után került sor – ezt pedig Durrant hozta. A fináléban nem is volt több elvesztett kezdés, így ez a kiszálló döntőnek bizonyult...

 

Durrant csillagászati átlagok nélkül is 11–8-ra győzött, ezzel megszerezte az első PDC-s major trófeáját. Mindezt úgy, hogy idén először indult el a Premier League-ben.

 

DARTS
PREMIER LEAGUE
ELŐDÖNTŐ
Glen Durrant (1., angol, 86.10)
–Gary Anderson (4., skót, 87.82) 10–9
Peter Wright (2., skót, 94.02)–Nathan Aspinall (3., angol, 95.67) 7–10
DÖNTŐ
Durrant
(91.84)–Aspinall (92.15) 11–8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik