Csupasport: Szabó Zsófi jelentős célokért küzd futásban

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.06.08. 19:00
Az RTL Klub műsorvezetője jelenleg bokasérüléssel bajlódik, de az ősszel már félmaratonit teljesítene, s addig sem pihen, mert úszással és kerékpározással tartja szinten az állóképességét.

Szabó Zsófi sok sportágat kipróbált, napjainkban a futás a kedvenc mozgásformája. Az RTL Klub Reggeli című műsor vezetője jelenleg bokasérüléssel bajlódik, ám addig sem pihen, úszással és kerékpározással tartja formában magát. Három és fél éves kisfia mellett mindig talál időt a mozgásra, a futás óriási szabadságot ad neki.

„Már évekkel ezelőtt próbálkoztam a futással, ám ez egy idő után abbamaradt, mert a versenyszerű lovaglás lekötötte minden időmet – nyilatkozta a 32 éves Zsófi. – Miután megszületett a kisfiam, lemondtam a sportolásról, mert úgy éreztem, minden percet vele kell töltenem. Egy évvel ezelőtt azonban rájöttem, hiába vagyok anyuka, muszáj elkezdenem komolyabban sportolni. Először a házunk körül kezdtem futni, kezdésnek ez volt a legegyszerűbb. A testem emlékezett az évekkel ezelőtti futásokra, elég szépen fejlődtem, aztán elkaptam a koronavírust, ami miatt ismét abba kellett hagynom, de három hónap múlva folytattam.”

Szabó Zsófi szerint élete legjobb formájában van, rengeteg motiváció dolgozik benne, ráadásul pozitívak a visszajelzések is.

„Hétperces ezrekkel és tizenkét kilogramm pluszsúllyal kezdtem, ma már négy perc körül futom az egy kilométert. Tíz kilométeren a legjobb időm negyvennégy perc, öt kilométeren pedig huszonegy perc. Élvezem a futást, rendkívül motivál, hogy érzem a fejlődést, és az edzőm büszke rám. Jólesik, hogy a visszajelzések alapján én is motiválok másokat. Amennyi munkát beleteszek a futásba, mind visszakapom. Úgy érzem, életem legjobb formájában vagyok, a futás óriási szabadságot ad nekem.”

A teljes cikket elolvashatják a csupasport.hu weboldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik