V. SZ.
2023.02.06 20:16

Csupasport: súlyos rendellenessége dacára döntötte meg Mo Farah rekordját

Sam Atkint több mint egy évtizede eltanácsolták az atletizálástól, ehhez képest ma már az egyik legjobb brit hosszútávfutóként tartják számon.

Fotó: Csupasport

 

„Fiatalember, teljesen felesleges a futással foglalkoznia, csak vesztegeti az idejét, ezzel a lábproblémával nem viheti sokra” – valami ehhez hasonló szöveggel keseríthették el több mint egy évtizede a 17 éves Sam Atkint az orvosok. A most 29 esztendős brit atléta szerencsére nem adta fel a küzdelmet, úgy döntött, nem műtteti meg magát, mert a beavatkozás sikerét nem garantálták, és ragyogó eredményeket ért el addigi pályafutása során.

A diplomája megszerzése után az Egyesült Államokban, Idahóban maradt, s atléták felkészítésével foglalkozott. 2020 decemberében aztán iramfutóként állt rajthoz egy kaliforniai 10 000 méteres pályaversenyen, ahol bár csak öt kilométert kellett volna megtennie, váratlanul fantasztikus eredményt ért el. A kitartásról szóló történetét elolvashatják a Csupasporton, ahol ajánlunk három közeli hegycsúcsot is, amelyen érdemes az első hegymászó tapasztalatokat megszerezni, és mutatunk egy videót a világ legmagasabb mesterséges mászófaláról, amely szédítő magasságban végződik egy svájci duzzasztógát tetején.

 

2023.03.29 13:15:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Vívók, kerékpárosok, kosarasok, futballisták dobták be a nevüket az országos hírnév levelesládájába.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”

2023.03.26 09:23:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2003. március 26-án hunyt el a már-már polihisztor rádióriporter. Rá emlékezünk.