P. K.
2023.09.20 11:02 Frissítve: 2023.09.20 11:18

Csupasport: kígyójával a nyakán szörfözött – pénzbüntetést kapott

Az ausztrál szörfös, Higor Fiuza nagy népszerűségre tett szert azzal, hogy a pitonjával, Shivával szörfözött Ausztráliában, a hatóságoknak azonban nem tetszett annyira az extrém magánakció.

Higor Fiuza és a pitonja, Shiva (Fotó: CNN)

 

Drága mulatság a szörfözés, főleg, ha valaki szokatlan módon a kedvenc hüllőjével kezdi el a hullámlovaglást. Nemrég 2300 ausztrál dolláros pénzbírságra, azaz körülbelül ötvenezer forintnak megfelelő összegre büntették Higor Fiuzát, aki a Shiva nevű pitonjával a testén indult szörfözni. Igaz, a fő problémát nem az jelentette, hogy a kedvencével sportolt. A piton tartásához Ausztráliában is külön engedélyre van szükség, és bár ezzel rendelkezik, ahhoz már külön iratokra lett volna szüksége, hogy elvigye őt az otthonából.

A kígyóval szörfözésről készült videó ide kattintva, a csupasport.hu-n tekinthető meg!

2023.12.08 13:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szertornában a gerendát kedvelte, úszóként a váltót – ma is inspirálja a sport közösségteremtő ereje.

2023.12.06 17:14:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A játszótér köré húzott futópályán szuszogva-lihegve araszoló kocasportoló is legfeljebb csak érti, mintsem a tulajdon bőrén érzi, mennyi lemondásból és nevetséges kompromisszumból áll össze egy olimpiai részvétel kiharcolása – főleg a saját mindennapi kínszenvedéseivel összehasonlítva. És akkor még csak egyetlen olimpiai szereplésről beszéltünk, nem a nyolcadikról. Merthogy a tőrvívó Mohamed Aida történetesen erre készül, a nyolcadik ötkarikás részvételre.

2023.12.04 22:28:06

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A legmagasabb szinten összezárt és összefogott a sportág.